Bivši premijer Orešković kupio vilu na Braču, cijena prava sitnica…

Izvor: emeđimurje

Kad mogi drugi zašto nebi i on. Naime bivši premijer Tihomir Orešković nakon dužeg razmišljanja kupio je vilu na Braču.

Bivši premijer Tihomir Orešković potvrdio je za Jutarnji list da je kupio vilu na Braču. Na Villu Misura naišao je ovo ljeto dok je bio u posjetu prijateljima u mjestu Splitska blizu Supetra.

Kaže da je odluka za kupnju vile Misura na Braču pala kada je ovo ljeto bio u posjetu prijateljima u mjestu Splitska blizu Supetra.

“Prošlo ljeto već sam gledao jednu kuću na Braču, ali ta je u međuvremenu prodana. Na ovu sam naišao ovo ljeto i cijena je bila povoljna. Zaljubio sam se u Jadran i ljude pa sam je kupio”, rekao je Orešković za Jutarnji list.

Vilu je Orešković platio manje od 500.000 eura, za 100 do 200 tisuća eura manje od početne cijene.

Planira je naknadno preurediti budući da se koristila kao pansion.

Vila je udaljena 50-ak metara od mora, veličine je 250 četvornih metara, ima dvorište oko 500 četvornih metara i voćnjak od oko 340 četvornih metara.

Villa Misura je dobila naziv prema prvim vlasnicima koji su je 2013. godine prodali, najvjerojatnije zbog velikih kredita od 290 tisuća eura, čija je hipoteka vidljiva u zemljišnim knjigama. Sljedeći vlasnik je bila tvrtka Surel d.o.o. iz Krapinskih Toplica koju je vodila Ruskinja Elena Surova.

Još uvijek nije želio otkriti s čime se bavi, a na pitanje Jutarnjeg vezano za politiku kaže da se ipak odlučio za biznis: “Odlučio sam se ipak za biznis, a on ne ide s politikom”.