Bivši nogometaš i reprezentativac je nepravomoćno oslobođen optužbe za remećenje javnog reda i mira

Bivši nogometaš i reprezentativac Aljoša Asanović (53) nedavno je nepravomoćno oslobođen na splitskom Prekršajnom sudu optužbe za remećenje javnog reda i mira, odnosno tučnjavu, dok je drugi sudionik sukoba, 36-godišnji Domagoj Cvitan, proglašen krivim zbog napada na Asanovića i osuđen na 700 kuna novčane kazne.

Cvitan je osuđen jer je 14. srpnja 2016. godine oko 1.20 sati u Zagrebačkoj ulici remetio javni red i mir kad je vičući verbalno napao Asanovića vrijeđajući ga: “Goni se u p.m., smradu jedan, p…. ti materina.” Unosio se legendarnom vatrenom reprezentativcu u lice te ga je pokušao udariti stolicom po glavi, piše Slobodna Dalmacija.

Asanoviću se, pak, na teret stavljalo isto remećenje javnog reda i mira, odnosno da je nakon verbalnog sukoba Cvitana odgurnuo od sebe te ga je udarao rukama po tijelu i da ga je, kad je on na njega nasrnuo stolicom, udario motociklističkom kacigom po glavi.

Asanović je u iskazu, pak, ispričao da je tog dana oko 23 sata došao do fast fooda “Sedmica” i da ga je tada nepoznata osoba pitala novac. On mu je dao 20 kuna i ponudio se da će mu kupiti nešto za jelo. Po Asanovićevim riječima, nepoznati muškarac tada mu je rekao: “Ne’š ti, šta si mi dao love, smradu jedan”, a kada ga je upitao “tko je smrad”, taj mu je muškarac počeo vikati: “Ti si smrad, smradu jedan, p…. ti materina, da si mi 20 kuna, a ja te pratim godinama, ja sam ginuo za tebe… Tribao bi mi dat 200 hiljada kuna…”

Asanović mu je nakon toga rekao da mu može sve psovati, ali ne i majku koja je umrla, na što je nepoznati muškarac ponovio psovke i počeo mu se unositi u lice. Potom je uzeo stolicu, a on je podignuo ruke u zrak u samoobrani i uspio je napadača odgurnuti na pod.