Bivši bliski suradnici Esih i Hasanbegovića: “Izdali su ideju i sve ljude koji su im pomogli u kampanji”

Martin Babić i Krešimir Šimunović

Bivši bliski suradnik i jedan od inicijatora kandidature Brune Esih za gradonačelnicu Zagreba, Martin Babić iznio je za portal Nacionalno javnosti dosad manje poznate detalje o stanju unutar stranke Nezavisni za Hrvatsku. Babić koji se našao na 11. mjestu na listi Brune Esih na lokalnim izborima u Zagrebu, tvrdi kako je pravi šef stranke zapravo Zlatko Hasanbegović.

“Sve je počelo 10. studenoga 2016. u mojoj kući i tada smo se dogovorili točno što želimo. Glavni cilj cijele ekipe bio je da se Milanu Bandiću oduzme mandat u Zagrebu. Esih i Hasanbegović su na to odmah u startu pristali. Nakon što smo dobili pet mandata, 22. mi je došla informacija da Bruna s Bandićem dogovara koaliciju. U kafiću Life sam je pitao je li to točno. Ona je rekla, dobro Martine, zar zaista misliš da bih prodala ideju?”

Nakon koalicije Milana Bandića i nove stranke Babić prekida sve kontakte i s Brunom Esih i sa Zlatkom Hasanbegovićem.

“Hasanbegović je Bruni apsolutni vladar i ona u toj stranci i ne postoji. On je jedan plašljivko koji floskulama priča o ustaštvu. Kad je vidio da neće biti na HDZ-ovoj listi došao je k nama i tražio da bude 2. na listi” kazao je Babić te poručio da su svi glasači prevareni i da se od ideje stranke odustalo za 180 stupnjeva.

Novim smjerom stranke razočaran je i Krešimir Šimunović, aktivist koji je na štandovima Brune Esih u kampanji proveo neprekidno 14 dana.

“Krvnički smo radili u kampanji Brune Esih i apsolutno smo izigrani. Navodno je 22. svibnja već počelo pregovaranje o većini u Gradskoj skupštini. Koalicijom s Milanom Bandićem prevareni su svi birači Brune Esih. Dogodila se jedna apsolutna trgovina.” kazao je Šimunović.

Na upit o podupirateljima, suradnicima i onim ljudima koji su kreirali, radili i sebe unesli u političku promidžbu Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, dobili smo direktan, otvoren odgovor Hasanbegovića.

“A kažite mi tko su ti ljudi? Poznajem, istina je gospodina Babića, sreli smo se jednom, i ništa više… Sve ostalo su podmetnja i laži. To su obične laži, u cilju našeg diskreditiranja. Pustite to, pitam Vas koji su to ljudi da nas sad prozivaju. Odbijam svaku konotaciju po tom pitanju i to je laž, ja nemam s nikim ništa, trasparentno smo radili i svoj posao odradili. Gubitnici se uvijek ljute i to je njihovo pravo…“- kazao je Hasanbegović.