Bivša premijerka Jadranka Kosor udara po HDZ-u

Izvor: Dražen Prša/Nacionalno

Bivša premijerka Jadranka Kosor često se svojim osvrtima i komentarima, bilo preko društvenih mreža ili medija, zna obrušiti, u najmanju ruku čudnim i zanimjivim izjavama na politička zbivanja unutar HDZ-a.

Tako je na sebi svojstven način komentirala i izlazak Ivana Penave iz HDZ-a i stanje prilika u toj stranci.

“Izlazak Penave iz HDZ-a je dosad najveći udarac iznutra HDZ-a, i prvenstveno je usmjeren na predsjednika”. Važnost cijelog događaja potencira činjenica koju mnogi nisu istaknuli, a to je da su zajedno s Penavom iz ogranka izašli mnogi važni HDZ-ovci, predsjednik gradskog odbora, vijećnici. Veliki je to udarac za HDZ, dodala je.

“Definitvno je to gubitak u praskozorje izbora. Pogotovo jer sam čula i da su obični članovi počeli izlaziti. Nemam za to posebnu potvrdu, ali sam čula da je to tako. Plenković kaže da se bez svakoga može. Zašto se onda toliko pozornosti daje onome koji je otišao”, ističe Kosor.

Ovaj gubitak HDZ teško se može nadoknaditi na izborima. Stava je da bez razike na izjave Ivana Penave ipak ne isključuju potencijalnu postizbornu koaliciju s HDZ-om.

“Može se pročitati između redaka da bi on i Škoro mogli u nekoj skoroj budućnosti koalirati s HDZ-om. Moguće je da se tu iza svega zapravo krije nešto politički važno, a to je činjenica da bi onda oni Plenkoviću uvjetovali da ne ide u koaliciju s SDSS-om”.

Što se tiče ministra financija Zdravka Marića koji bi mogao biti politički protivnik Penavi u toj izbornoj jedinici, Kosor kaže kako tu postoji potencijalni problem: činjenica da ministar Marić – iako jedan od popularnijih ministara – nije formalno član HDZ-a. “Oni koji su stranku napustili i bune se, isticali bi to kao jednu vrstu nedostatka, smatra Kosor.

Nacionalno/N1.