Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kotarović čestitala Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Knin, 04.08.2019 - Potpredsjednici Vlade Republike Hrvatske - ministar obrane Damir Krstičević i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved svečano su u nedjelju navečer na platou ispred Kninske tvrđave priredili primanje ratnih zapovjednika iz Domovinskoga rata, na kojem je nazočila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar KItarović. foto HINA/ Ured Predsjednice/ Dario Andrišek/ ds

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja čestitala je na Twitteru bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

“Današnji državni blagdan više je od sjećanja na jednu dobivenu bitku. Njih je u povijesti bilo mnogo, ali nijedna nije odredila sudbinu hrvatskoga naroda i domovine kao što ju je odredila vojno-redarstvena operacija „Oluja“.

Ulaskom Hrvatske vojske i policije u kraljevski Knin 5. kolovoza 1995. stoljetni san slobodne i samostalne države mnogih naraštaja Hrvata postao je stvarnost. Zato je ovaj dan kruna naše povijesti.

U njemu su sabrane sve naše bitke, svi stjegovi naše borbe za slobodu ponosno se vijore u bojama hrvatske državne zastave na vrhu kninske tvrđave.

Srdačno čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.”