Bitka za HDZ: Pobjednik unutarstranačkih izbora u Lici biti će ona strana kojoj se prikloni bivši HDZ-ovac Darko Milinović

Kandidati za ključna mjesta opcije za promjene na skorašnjim unutarstranačkim izborima HDZ-a boravili su večeras u Gospiću. Kao što smo već izvještavali, u kongresnoj dvorani hotela „Ana“ sa stranačkim kolegama iz Ličko-senjske županije susreli su se kandidat za predsjednika stranke Miro Kovač s članovima svojega tima kojega čine Milijan Brkić, Davor Ivo Stier i Tomislav Tolušić.

Kako je istaknuo Miro Kovač, on ne sumnja u pobjedu svoje političke opcije, pri čemu vidi povratak stranke njezinim temeljima.

Nekoliko dana ranije, u rodnoj kući Oca domovine dr. Ante Starčevića u Velikom Žitniku pod vodstvom predsjednika ŽO HDZ Ličko-senjske županije Marijana Kustića održan je izborni stožer kandidata za predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. Tom prigodom Plenkovića su podržali članovi zajednice utemeljitelja HDZ-a “dr. Franjo Tuđman”, predstavnici dijela branitelja i mladež ličkog HDZ-a.

Nakon večerašnjeg skupa “Opcije za promjene” kojem su nazočili i neki istaknuti članovi Županijske skupštine Ličko-senjske županije jasno je da je Lika duboko podijeljen kraj. Sve je to počelo nakon isključivanja Darka Milinovića iz HDZ-a. U prilog tome govore i prijevremeni izbori na kojima je HDZ od stranke koja je bila bastion u tom kraju, postala politička opcija s dosegom od 35% birača.

Iako su se kandidati za unutarstranačke funkcije rastrčali po Lici u borbi za svaki glas, pobjednika u nekadašnjem bastionu HDZ-a odlučit će bivši HDZ-ovac Darko Milinović. Ona strana kojoj se on i njegovi ljudi priklone mogla bi vrlo lako trijumfirati na skorašnjim izborima.