Biskup Uzinić reagirao na izjavu splitskog svećenika

Izvor: N1

Nakon što je splitski svećenik don Josip Mužić na Facebooku izrazio razočaranje ratifikacijom Istanbulske konvencije te ustvrdio da oni koji su bili za ratifikaciju ne zaslužuju pričest na misi, njegov je stav komentirao i dubrovački biskup Mate Uzinić.

“Oni, koji su nominalno kršćani, a glasali su za ratifikaciju Istanbulske konvencije po savjesti, neka računaju da ne smiju pristupati pričesti, dok se ne pokaju i javno ne opozovu svoj sramotni čin. Svećenici su takvima dužni po savjesti uskratiti pričest”, napisao je don Mužić u statusu na Facebooku u petak.

SDP-ov saborski zastupnik Bojan Glavašević na Twitteru je za komentar upitao biskupa Uzinića i Bornu Puškarića, glasnogovornika Zagrebačke nadbiskupije.

“Uz napomenu da bi se neki nakon svega što su javno rekli – i “za” i “protiv” – sami trebali upitati pripadaju li još uvijek Crkvi, sa spomenutim mišljenjem se ne slažem. Ono nije u duhu evanđelja. Poslanje nam nije tjerati ljude iz Crkve, nego im pomagati da se u nju vrate”, odgovorio je brzo Uzinić Glavaševiću na Twitteru.