Biskup Košić: Žao mi je, nadao sam se da će ga policija samo upozoriti

Izvor: Nacionlno/Dražen Prša

Sisački biskup Vlado Košić, koji je zbog prijetnji na Facebooku prijavio muškarca, kojega je policija u petak i privela, poručio je za N1 da mu je žao što je uhićen umirovljeni branitelj i da se nadao da će ga policija samo upozoriti da je kažnjivo drugima prijetiti.

“Meni je žao što je uhićen jedan umirovljeni branitelj u Tisnom, kako o njemu kaže njegova žena, koji je k tome bolestan. Nadao sam se da će ga policija samo upozoriti da je kažnjivo drugima prijetiti, a on je meni 15. lipnja poslao poruku u kojoj mi psuje ‘Crkvu i familiju’ poslije čega je doslovno napisao: ‘Zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro’. Ja sam tu prijetnju javio policiji, a ona postupa dalje po svojoj dužnosti”, naveo je za N1 sisački biskup Vlado Košić.

Podsjetimo, policijski službenici PU šibensko-kninske uhitili su u petak na području Vodica 69-godišnjeg hrvatskog državljanina te ga predali policijskim službenicima PU sisačko-moslavačke zbog provođenja kriminalističkog istraživanja na okolnosti ozbiljnih prijetnji smrću koje je policiji prijavio sisački biskup Vlado Košić, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) na svojim internetskim stranicama.

Prve informacije bile su da je zbog neprimjerenog komentara o Košiću, objavljenom na Facebooku u Tisnom u petak uhićen 70-godišnji muškarac te da je riječ o Iliji Komšiću, članu SDP-a i hrvatskom branitelju.

Šibenska policija je neval da se radi o neprimjerenom pisanju po internetu ne precizirajući gdje, a ni obitelj uhićenog nije mogla na Facebook profilu biskupa Košića pronaći navodni sporni Ilijin komentar.

Supruga uhićenoga Slavica Komšić, ranije je kazala portalu sibenik.in, koji je izvijestio o uhićenju, da je šokirana i vrlo zabrinuta jer joj je muž jako bolestan i kod sebe nema tablete koje mora svakodnevno piti:

“Otišao je po kruh i vratio se poslije par minuta s krim policijom. Ušli su nam u stan i bez da su nam htjeli reći zašto su ovdje, uzeli su računalo i njegov mobitel. U jednom trenutku rekli su da bi se lako moglo dogoditi da će suprug morati u Sisak, a kad smo pitali zašto tamo, rekli su da je biskup Košić protiv njega podnio prijavu”.