Bišćan: Ponuda Dinama se ne odbija

Screenshot/ (Hina/EPA)

Ponuda Dinama se ne odbija. Zna se što Dinamo znači za naš nogomet, koju težinu nosi, kazao je novi trener Dinama Igor Bišćan prilikom predstavljana na stadionu Maksimir.

Već dugo neka Dinamova novinarska konferencija u press dvorani stadiona Maksimir uoči neke ligaške utakmice nije bila toliko posjećena. Međutim, uz dužno poštovanje prema Lokomotivi, razlog tome nisu bili “lokosi” već premijerni istup novog stratega “Modrih” Igora Bišćana.

Nakon neočekivanog Dinamovog posrtaja u Šibeniku u polufinalu hrvatsko Kupa, sve se brzo odvijalo. Novo vodsto kluba preko noći je uručilo otkaz Anti Čačiću, te krenulo u potragu za novim trenerom. Izbor je pao na 44-godišnjeg Bišćana koji se vraća na Maksimir kao trener nakon što je dres ovog kluba nosio od 1995. do 2000. te potom od 2008. do 2012. godine. U Dinamu je Bišćan i završio igračku karijeru.

Trenersku je počeo je u Rudešu, potom se preselio u ljubljansku Olimpiju i nakon toga je radio u Rijeci. Posljednji Bišćanov posao bila je izbornička dužnost u hrvatskoj reprezentaciji do 21 godine koju je odveo na ovogodišnje Europsko prvenstvo.

“Sretan sam što sam ovdje, uzbuđen sam. Dobor se zna što Dinamo znači za naš nogomet. Povezan sam s njima otkad znam za sebe, čast je biti igrač Dinama, ali trenerska uloga donosi veću odgovornost. Ovo je velika čast, ali i odgovornost. Vjerujem u sebe, stožer, momčad, klub. Vjerujem da ćemo biti uspješni,” kazao je Bišćan u uvodu.

Bišćan je na maksimirsku klupu stigao iz hrvatske U-21 reprezentacije.

“Bilo je teško, ali dođu takve odluke u životi. Moraš se odlučiti, bio sam u situaciji kada nisam mogao donijeti krivu odluku. No, poziv Dinama se nije mogao odbiti. Želim se zahvaliti HNS-u i predsjednik Kustiću. U reprezentaciji sam proveo lijep period,” dodao je.

Istaknuo je kako nema previše vremena za promjene jer je utakmica protiv Lokomotive za 24 sata.

“Teško je govoriti o velikim promjenama. Nadam se pozitivnoj reakciji momčadi, možda će od ove utakmice krenuti pozitivni niz. Očekuje nas neugodna utakmica, Lokomotiva je puna mladih igrača željnih dokazivanja. Međutim, znamo koliko je Dinamo dobar kada je na pravom nivou.”

S Bišćanom u Dinamo dolazi i njegov stožer iz mlade vrste.

“U klub dolazi i moj stožer u kojem su Renato Pilipović i Ante Tomić kao nogometni asistenti. Vedran Naglić je kondicijski trener, dok je trener golmana Darko Staneković. Još ćemo neke priključiti, hoće li to biti neki iz sadašnjeg stožera još ćemo vidjeti.”

Nije želio previše komentirati previranja u klubu, dodavši kako ga raduje podrška navijača.

“Neminovno je bilo da do nekih promjerna mora doći, ali ne bi ulazio u političke stvari. Drago mi je da smo pozitivno prihvaćeni. Podrška navijača je jako bitna jer situacija nije jednostavna. Međutim, neće biti puno kredita, niti kod navijača niti kod novinara. Rezultati će sve kazati.”

Osvrnuo se i na najbližeg prasuparnika u borbi za naslov, Hajduk.