Bilo kuda Mirando Mrsić svuda

Mirando Mrsić, bivši ministar rada i predsjednik stranke Demokrati, postao je toliko politički aktivan da se nerijetko šira društvena javnost “ježi” kad se spomene njegovo ime a kamo li izjave koje su ciljane i u većini slučajeva plasirane kako bi prigrabile što veću pozornost.

Očito je da Mrsić nikako ne može preboliti gubljenje ministarske stolice ali i političku propast, sve češće pokušava biti u središtu pažnje medija misleći da se njegova mišljenja primaju ozbiljno. Izgubio je Mrsić kredibilitet kod mnogih, kod dojučerašnje političke braće ali i kod onih koji poznaju dogogodišnji rad i djelovanje druga Mrsića.

On sebe drži pozvanim da komentira stanje u gospodarstvu, mirovinama, zdravstvu, napada braniteljsku popuaciju, drži da je kompetentan i po pitanjima tematike ustaštva, mogo bi se reći “sve zna, ništa nezna”.

Smetaju mu Beroš i Božinović, Škaričić i Bedeković, “nokte grize” kad su u pitanju branitelji i njihove mirovine, a kad se spomene HOS i pozdrav “Za dom spremni” dobije svojevrsni politički osip (ospice).

Danas se opet oglasio, napada ministra Beroša, za sve mu je kriv HDZ.

Kaže da se HDZ sprema za izbore i ministar Beroš će imati jednu od glavnih uloga. Toga se očito boji, stoga je i kazao:

Očekujem od Beroša da počne rješavati da građani mogu do liječnika i dobiju zdrastvenu zaštitu… Što se tiče Knina bio je čisti PR. Zdrastveni sustav mora se resetirati. Bojim se da ćemo platiti veliku cijenu što se tiče dijagnostike. Ljudi u ovih mjesec dana nisu mogli doći do liječnika… Popuštanjem mjera možemo očekivati povećanje broja zaraženih, to treba komunicirati Krizni stožer… Uz sve hvalospjeve koje dobiva Stožer, najveće trebaju dobivati građani koji su se pridržavali uputa”, kazao je Mirando Mrsić.

Čovijek zaista sve zna.

Kad ja riječ o tkz. Ustaškom pokliču “povijesničar” Mrsić kaže da su pod njim ubijane stotine tisuća žene i djece jer nisu bili u skladu s nacističkom politikom. Kaže da su Ustaše to radile. Vrijeme je da se u Saboru donese zakon kojim ćemo spriječiti veličanje NDH i Za dom spremni. 

Prozvao je Plenkovića i HDZ i upitao da li su spremni za to. Kaže da se boji se da se dodvoravaju desnici slično kao i gospodin Škoro.

U svojem genijalnom umu Mrsić zaboravlja, bolje rečeno ni ne spominje partizane, njihova zodjela, klanja, ubijanja, komunistički teror i vladavinu jednoumlja. Ne spominje još uvijek živuće partizane SAB, ne spominje Pupovca i njegovu “bratiju”. Zašto to ne spominje, zašto mu u mislima caruje “zvijezda petokraka”, zamisli kojima treba uništiti broj braniteljske populacije i sve ono što se u Domovinskom ratu veličalo i čime je stvorena Hrvatska.

Oni koji prate političko djelovanje Miranda Mrsića sigurno znaju tko je, što je i koji su mu snovi. Na žalost, to su samo snovi koje neće nikad dosanjati….

Nacionalno/D.Prša