Bijela kuća u nezgodnoj situaciji zbog komentara o Johnu McCainu

To što se senator John McCain, koji boluje od raka, protivi imenovanju kandidatkinje za ravnateljicu CIA-e “nije velik problem” jer će “ionako umrijeti” – riječi su zaposlenice Bijele kuće o tom uglednom američkom političaru koje su potaknule polemiku u Sjedinjenim Državama.

Kako pišu američka glasila, primjedbu je dala Kelly Sadler, članica komunikacijskog tima predsjednika Donalda Trumpa, na sjednici u četvrtak.

Dužnosnik Bijele kuće je rekao da je komentar trebao biti šala, ali nije postigla očekivani učinak.

No supruga Johna McCaina, Cindy shvatila je komentar veoma ozbiljno: “Mogu li vas podsjetiti da moj suprug ima obitelj, sedmero djece i petero unučadi”, napisala je na Twitteru, obrativši se izravno Kelly Sadler.

Bijela kuća je, ne demantirajući izjavu Sadler, rekla u priopćenju da “poštuje rad senatora McCaina za našu zemlju te da su on i njegova obitelj u našim molitvama u ovom teškom trenutku”.

Republikanski senator John McCain izjavio je u srijedu da bi Senat trebao odbiti kandidatkinju američkog predsjednika Donalda Trumpa za ravnateljicu Središnje američke obavještajne agencije (CIA).

McCain, koji je bio mučen kao ratni zarobljenik u Vijetnamu, rekao je da Gina Haspel, koja je u srijedu svjedočila pred senatskim obavještajnim odborom, nije odagnala njegovu zabrinutost glede okrutnog programa ispitivanja osumnjičenih za terorizam nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001.

“Smatram da bi Senat trebao (…) odbiti ovu kandidaturu”, rekao je McCain koji boluje od raka mozga i mjesecima nije bio u Senatu. (Hina)