BiH: Snijeg i vjetar stvorili velike probleme, stanje se postupno normalizira

Kombinacija snježnih padalina i jakog vjetra prouzročila je velike probleme u Bosni i Hercegovini u noći na četvrtak no stanje se u jutarnjim satima postupno normalizira a svi prometni pravci opet su prohodni, rečeno je iz auto-moto kluba BiH (BIHAMK).

U ranim jutarnjim satima za sva vozila otvorena je magistralna cesta Glamoč – Mlinište dok na putu Kupres – Šuica – Livno privremeno prometuju samo putnička vozila. 

Za teretna vozila obvezna je uporaba lanaca na cestama između Sarajeva i Tuzle, preko planinskih prijevoja u središnjem dijelu zemlje i na širem području planine Romanija.

Uz olujni vjetar koji koji je tijekom noći puhao Mostarom i tamo nanio štetu na gospodarskim i stambenim objektima te vozilima, najveće poteškoće prouzročio je snijeg stanovnicima mjesta na Romaniji.

Gradić Sokolac je tijekom noći bio potpuno odsječen od svijeta jer je vjetar tamo pokidao električne vodove pa nije bilo struje niti vode a ralice nisu uspijevale očistiti velike snježne nanose.

Prilazi gradu raščišćeni su u četvrtak ujutro no načelnik općine Milovan Bjelica kazao je kako će trebati dosta vremena za normaliziranje opskrbe strujom.

(Hina)