BiH: Podmenuta bomba pod automobil predsjednika gradskog vijeća Cazina

Predsjednik gradskog vijeća Cazina u sjeverozapadnoj Bosni Rifet Hozanović u četvrtak je jedva izbjegao smrt kada je u njegovom automobilu eksplodirala podmetnuta naprava, prenijeli su lokalni mediji.

Eksplozivnu napravu za sada nepoznati počinitelj postavio je u Hozanovićevu Škodu Octaviu parkiranu ispred zgrade u kojoj stanuje a ona je aktivirana kada je Hozanović pokrenuo automobil. Policijska glasnogovornica Snežana Galić potvrdila je kako u eksploziji nitko nije ozlijeđen no oštećeno je nekoliko parkiranih automobila.

Ona je kazala kako je tužitelj ovaj čin okvalificirao kao pokušaj ubojstva a u tijeku je istraga čiji je cilj utvrditi što se točno dogodilo i tko je odgovoran za postavljanje eksplozovne naprave.

Rifet Hozanović predsjedava gradskim vijećem Cazina kao kadar stranke A-SDA, nastale cijepanjem Stranke demokratske akcije (SDA) na području Unsko-sanske županije.

U tom su dijelu BiH od raskola unutar SDA na pozornici stalni sukobi i politički obračuni između bivših stranačkih kolega.

Jedan od lokalnih čelnika SDA i zastupnik te stranke u parlamentu Federacije BiH Asim Kamber ranije je optužio Hozanovića da je odgovoran za miniranje vozila načelnika cazinske policije Ćazima Budimlića kao i vozila i garaže čiji je vlasnik Reuf Kapić, sudac županijskog suda u Bihaću.

Hozanović je na to odgovorio ranije tijekom svibnja podnošenjem kaznene prijave protiv Kambera.

“Nakon posljednjih pisanja Asima Kambera da sam organizirao i izvršio čak 14 kaznenih djela, javio sam se u MUP Unsko-sanske županije i zatražio da se ovi navodi istraže i to temeljito. Dakle, Asim Kamber će morati dokazati sve ove optužbe jer, ukoliko su one točne, ja sam i više nego opasan po okolinu i doista je strašno da kao takav boravim među svojim sugrađanima.”, kazao je tada Hozanović.