Biciklistička utrka CRO Race održana duž Ličko-senjske županije – prijenos utrke praćen u 130 država svijeta

Izvor: FB

Spektakularna biciklistička utrka CRO Race ove godine održava se u periodu od 27. rujna do 2. listopada, te ujedno Hrvatsku po sedmi put pretvara u sportsku arenu čiji će kadrovi obići čitav svijet.

Druga od šest etapa nikad jačeg izdanja međunarodne biciklističke utrke u duljini od 163 km danas se održala kroz kontinentalni dio Ličko-senjske županije, a startna linija druge etape utrke je postavljena u Otočcu od kuda su se natjecatelji provezli kroz Perušić, Gospić, Lovinac, Gračac pa sve do Zadra gdje je smještena ciljna ravnina.

Izvor; FB Ivana Dujmović

Drugu etapu startne linije biciklističke utrke svečanim presijecanjem vrpce otvorili su ličko-senjski župan Ernest Petry i gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac, koji su ujedno pozdravili okupljene gledatelje, te biciklistima zaželjeli da bez ozljeda uspješno provezu dionicu kroz Ličko-senjsku županiju, naglasivši da će u ljepotama našeg kraja u izravnim TV prijenosima moći uživati gledatelji iz čak 130 država diljem svijeta.

Izvor: FB

Ovaj projekt zaista s pravom zovu najljepšom razglednicom Hrvatske, što potvrđuju i činjenice da su značaj utrke i ove su godine prepoznali Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska elektroprivreda, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo policije, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski biciklistički savez te mnogi drugi partneri među kojima su Ličko-senjska županija, Grad Otočac, Turistička-zajednica Ličko-senjske županije, Turistička zajednica Grada Otočca, Turistička zajednica Općine Perušić, kao i mnogobrojne druge županije, gradovi, općine i sponzori.

Nacionalno/L.O.