Beus Richembergh: GLAS neće poduprijeti predsjednicu

Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

Potpredsjednik GLAS- a i saborski zastupnik Goran Beus Richembergh u utorak je na konferenciji za novinare poručio da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović neće dobiti potporu GLAS-a jer je napravila puno gafova i Hrvatsku izvrgnula ruglu i sramoti.

Rekao je da mu je žao što je to tako, da bi volio biti ponosan na predsjednicu svoje zemlje za koju još dodaje da je estradizirala svoju dužnost. U GLAS-u bi željeli da u sljedećem mandatu tu dužnost obavlja netko drugi, a njima je konkretno najzanimljiviji Zoran Milanović. Ustvrdio je i da predsjednica “igra u kupe, premijer u špade”, dok je Sabor postao isključivo glasački stroj gdje se, kako je rekao, na najprimitivniji način potvrđuju odluke koje se donose u Banskim dvorima.

Kritizirao je i stanje u gradu Splitu istaknuvši kako se sa strane gledajući vidi problem u funkcioniranju gradske uprave kao i da su odnosi s koalicijskim partnerima na najnižoj točki te da jedni drugima podmeću nogu. Govorio je o sportu, kulturi i turizmu, ali i o odnosu grada prema pojedinim klubovima i sportašima. “Prema vani pokušavaju glumiti kako je sve u redu, ali u funkcioniranju grada se vidi da predsjednik Gradskoga vijeća igra jednu igru, gradonačelnik zastupa druge ideje, a predsjednik vladajuće stranke treće,” rekao je dodavši, kako se postavlja pitanje – tko je u Splitu stvarni gradonačelnik i tko odgovara?

Ocijenio je kako bi bio zadovoljniji kada bi gradonačelnik Andro Krstulović Opara u punom smislu mogao preuzeti odgovornost i da mu malo manje “sekundiraju” oni koje je morao zbog političkih odnosa pustiti u arenu. To dokazuje, ustvrdio je, sistematizacija radnih mjesta u gradskoj upravi, odnos prema ključnim komunalnim problemima, izgredi koji se događaju, način na koji se gradska uprava odnosi prema marginalcima i, kako je rekao, vrlo bučnim šovinistima, ljudima koji šire mržnju i Split pokušavaju pretvoriti u grad slučaj.