Besplatni udžbenici za učenike 65 osnovnih škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Splitsko-dalmatinska županija je za sve učenike 65 osnovnih škola kojima je osnivač, za sljedeću školsku godinu osigurala besplatne udžbenike kako bi se pomoglo roditeljima i lokalnim zajednicama, izvijestio je u utorak župan Blaženko Boban na radnom sastanku s gradonačelnicima i načelnicima općina te županije.

Besplatne udžbenike dobit će 22.385 učenika iz Splitsko-dalmatinske županije.

“Knjige će biti dopremljene najkasnije do kraja kolovoza u sve osnovne škole kojima je naša županija osnivač,” rekao je župan Boban.
Podsjetivši je kako su neke lokalne zajednice u Splitsko-dalmatinskoj županiji, poput Sinja, Baške Vode ili Podstrane, ranije nabavljale udžbenike za učenike osnovnih škola na svojim područjima, Boban im je predložio da te udžbenike doniraju osnovnim školama na području Slavonije i Like budući da sada Splitsko-dalmatinske županija financira nabavu učenicima svih osnovanih škola kojima je osnivač.

Jedinice lokalne samouprave u Slavoniji i Lici nisu u mogućnosti osigurati udžbenike za učenike osnovnih škola kao mi u Dalmaciji te im možete pomoći i poslati im školske knjige, poručio je Boban onim jedinicama lokalne samouprave s područja županije koje su ranije osiguravale udžbenike za osnovne škole, a sada više to ne moraju činiti, jer je županija preuzela tu ulogu.

Na radnom sastanku raspravljalo i o protupožarnoj sezoni 2018. na području županije.
Županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina je istaknuo kako su vatrogasci spremni za ovogodišnju protupožarnu sezonu. Istaknuo je kako su dopunjene vatrogasne snage na otocima Braču, Hvaru i Visu.

“Dogovorili smo se s Jadrolinijom, bude li potrebno, trajektom i uz pomoć Hrvatske vojske prevesti vatrogasce i vatrogasna vozila na otoke, ” rekao je Glavina. Po njegovim riječima, ove je godine odnos prema vatrogascima u županiji puno bolji nego prošlih godina- zbog prošlogodišnjih požara u kojima je na području Splitsko-dalmatinske županije izgorjela površina veličine oko 11.500 hektara a od toga oko pet tisuća na splitskom području.