Besplatna prehrana za oko 280 ličkih osnovaca

Gotovo 280 učenika iz socijalno ugroženih obitelji iz sedam ličkih osnovnih škola imat će u ovoj školskoj godini besplatnu prehranu, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku bespovratno je Ličko-senjskoj županiji odobrilo 278 tisuća kuna za projekt “Školski zalogajčić”.

Kroz Projekt je osigurana besplatna prehrana za 278 učenika iz osnovnih škola Zrinskih i Frankopana Otočac, Lovinac, Donji Lapac, “Anž Frankopan” Kosinj, Perušić, Kralja Tomislava Udbina i osnovne škole S.S. Kranjčevića Senj, koje su partneri u Projektu koji će trajat će do kraja školske godine 2018./2019.

Sredstva za prehranu osigurana su iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020., objavila je Županija.

Najavila je i kako će se u sljedećem razdoblju pristupiti izradi i potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstva za projekte koji se financiraju iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije 2014.-2020. između Ministarstva i Županije.