Beroš u Zadru pozvao mlade na odgovornost

Vili Beroš posjetio je u petak Zadar gdje je ranije ujutro bio u općoj bolnici, a zatim prisustvovao i na konferenciji za novine Stožera za civilnu zaštitu Zadarske županije.

Ministar zdravstva Vili Beroš u petak je posjetio Zadar, a sudjeluje i na konferenciji za novinare Županijskog Stožera.

U županiji ima troje novih oboljelih. Jedan od pacijenata je vezan uz bolnicu u Biogradu, drugi je iz druge županije, a treći je iz Zadarske županije, ali ne iz Zadra, pojasnio je ravnatelj zadarske bolnice Čulina.

Iz Stožera su napomenuli da idućih dana očekuju nove oboljele, no da se odgovornošću može spriječiti veći broj.

– Došao sam prvenstveno zahvaliti svim članovima Stožera, ali i onim građanima koji poštuju mjere – rekao je Beroš. Napomenuo je da su to mjere koje čuvaju zdravlje.

– Svatko je najvažniji čimbenik i svatko od nas može najviše napraviti. Došao sam dati podršku zdravstvenom sustavu – poručio je.  Apelirao je još jednom na sve građane da poštuju mjere.

– U zadnje vrijeme pojavilo se i mlađe populacije među oboljelima. Savjetujem i mladima da budu odgovorni jer i oni mogu oboljeti i imati težu kliničku sliku – rekao je. Već je jučer Beroš opomenuo mlade u Dalmaciji i rekao kako ima informacije da se mladi sastaju i piju pića u kafićima sa zatamnjenim staklima.

– Na zdravstvenim djelatnicima je također povećana odgovornost. Mi smo ti koji znaju kako se virus širi i mi smo odgovorni za zdravlje građana. Pozivam sve zdravstvene djelatnike da se i dalje odgovorno ponašaju – rekao je. U Biogradu je infekcija ušla u sustav putem bolesnice, uobičajeno je da zdravstveni djelatnici obole jer su najviše izloženi, objasnio je i rekao da nema informaciju je li bilo neadekvatnog istupanja.