Beroš: Kad budemo epidemiološki stabilni postepena relaksacija mjere

Zagreb, 21.03.2020. - Nacionalni stožer civilne zaštite u subotu je donio odluku da se u idućih 30 dana obustavi javni promet, što uključuje i tramvajski promet, te će se ta odluka primjenjivati od nedjelje, 22. ožujka. Na fotografiji Krunoslav Capak, Vili Baroš. foto HINA/ Daniel KASAP/dk

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u utorak da svakodnevno procjenjuju epidemiološku situaciju u Hrvatskoj te kada ona bude stabilna, postepeno će se relaksirati mjere zaštite od koronavirusa.

“Iz dana u dan procjenjujemo epidemilošku situaciju, i kada ona epidemiološki postane stabilna svakako ćemo poduzeti sve što je potrebno da bi na neki način te mjere prilagodili novonastalnom stanju. Isto tako ćemo to nastojati napraviti kao što smo ih postepeno pojačavali, tako ćemo ih i relaksirati”, rekao je Beroš novinarima u Banskim dvorima na predstavljanju prvog digitalnog asistenta na platformi Whatsapp u borbi protiv koronavirusa.

Dodao je kako je jako bitno da je epidemiološka situacija pod nadzorom.

“Svakodnevno smo kao članovi stožera u kontaktu s predsjednikom Vlade, moramo ga izvještavati o svemu što promišljamo i dnevnoj problematici, to su redovni sastanci koji se odvijaju”, kazao je ministar zdravstva.