Srpsko narodno vijeće, Koordinacija židovskih općina Republike Hrvatske, Savez Roma u Hrvatskoj “Kali Sara“ i Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske obilježavaju danas Dan proboja logoraša u Jasenovcu. Ondje su i SDP-ovci.

Židovi, Srvi, Romi i antifašistu si, podsjetimo, današnje obilježavanje najavili još u ožujku. Jučer, pak, svoj dolazak u Jasenovac najavili su SDP-ovci.

U njihovoj su delegaciji članovi Predsjedništva SDP-a Franko Vidović, Domagoj Hajduković, Arsen Bauk; kandidati za izbore za Europski parlament Mladen Novak, Joško Klisović, Barbara Antolić Vupora, Predrag Matić i Ranko Ostojić te članovi stranačkog Savjeta za veterane.

Milorad Pupovac ne gleda blagonaklono na dolazak kandidata za europske izbore na komemoraciju u Jasenovcu.

“Nadamo se da nitko neće slijediti medijsku objavu SDP u kojoj uz najavu dolaska njegova predsjednika s delegacijom ističu i kandidate za predstojeće evropske izbore. Molimo sve da imaju na umu da oni kojih se sjećamo nisu imali mogućnost izbora, ne samo između stranaka već ni između života i smrti”, napisao je jučer na Facebooku Milorad Pupovac.

‘SDP ne dijeli ljude na to tko su i otkud su. Bitno da si čovjek. Socijaldemokracija, ali i antifašizam temelj su moderne i slobodne Europe i Hrvatske, bez obzira što se to nekome ne sviđa’, kazao je Davor Bernardić u petak u Jasenovcu. (N1)