‘Bernardić svaki put zapuca autogol. SDP trči u krilo HDZ-u’

Mrsić
Hina

Mirando Mrsić, bivši ministar iz Milanovićeve Vlade koji je prošlog tjedna isključen iz SDP-a, rekao je da “SDP s Bernardićem trči u krilo HDZ-a”.

“SDP nije Davor Bernardić i najuže vodstvo. SDP su njegovi članice i članovi i samo oni mogu pokrenuti i donijeti ključne odluke. Ako se to ne dogodi, znači da se slažu s takvim položajem stranke. U stranci ne smije vladati strah i bojazan od kritičkog promišljanja i javnog iznošenja stavova, ako ne želimo jednog dana biti potrčko HDZ-u! SDP s Bernardićem trči u krilo HDZ-a, a ako se to dogodi, SDP će biti marginaliziran”, kazao je u intervjuu Novom listu Mrsić.

Smatra kako je predsjednik SDP-a Bernardić “pogrešna osoba na pogrešnom mjestu”. “Čovjek, kao i svaki drugi, zasigurno ima neke vrline, ali definitivno nije lider, nema vizije, nema sposobnost okužiti se pravim ljudima, a SDP je pretvorio u politički nevažnu stranku”, kazao je Mrsić i dodao kako je “stranka kardovski potkapacitirana”.

“Bernardić je propustio svaku priliku do sad da ozbiljno ugrozi Andreja Neodlučnog. Agrokor, koalicija s HNS-om, razlaz s Mostom, Istanbulska konvencija i dr. U svakoj je prilici zapucao autogol”, kazao je Mrsić te podsjetio da je po anketama Bernardić po popularnosti na trećem mjestu kod birača SDP-a.

“Nikad lošija vlada u Hrvatskoj, premijer koji ne donosi odluke, potpredsjednica vlade je hodajući sukob interesa, a predsjednik najveće oporbene stranke u javnosti je nebitan”, kazao je Mrsić.