Bernardić: Poraz u Vrgorcu posljedica dugo nagomilavanih odnosa u toj organizaciji

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, komentirajući u ponedjeljak debakl te stranke na mjesnim izborima u Vrgorcu, poručio je kako je to „posljedica dugo nagomilavanih odnosa isključivo u vrgoračkoj organizaciji” te dodao kako je splitsko-dalmatinska organizacije SDP-a već poduzela korake da stranku konsolidira pred europske izbore.

Na nedjeljnim izborima za Vijeća mjesnih odbora u Vrgorcu Nezavisna lista mladih (NLM) pobijedila je s osvojenih 16 odbora, dok je SDP osvojio tek jedna mjesni odbor, a nakon izbornog debakla raspisani su izbori za tijela vrgoračkog SDP-a.

„Podržavam jedinu moguću odluku Županijske organizacije splitsko- dalmatinske. Problemi su tamo već neko vrijeme i vjerujem da će u sljedećim mjesecima oni naći način da konsolidiraju stranku u Vrgorcu”, rekao je Bernardić u Oporbenom zarezu Hrvatskog radija.

Što se tiče izbora za mjesne odbore, SDP, kazao je, u zadnjih šest mjeseci ima i više nego razloga za zadovoljstvo. „Prva smo stranka u Rijeci, Koprivnici, Grubišnom Polju, Novoj Gradiški, Bjelovaru, u nizu sredina gdje smo izišli na izbore za mjesne odbore što samo pokazuje snagu SDP-a. Vrgorac je na žalost jedan negativan primjer, ali idemo dalje”, ustvrdio je šef SDP-a.

Na pitanje kako to da Predsjedništvo SDP-a prošlog tjedna nije raspravljalo o prijedlogu SDP-ova zastupničkog kluba o ukidanju suspenzija četvorici članova Predsjedništva, odgovorio je kako o tome ne raspravlja Predsjedništvo te kako je to upućeno Glavnom odboru.

„O tome ćemo razgovarati, sukladno Statutu, nakon europskih izbora. U SDP-u je sve sukladno Statutu”, ustvrdio je Bernardić, no na pitanje kada će biti sjednica Glavnog odbora uzvratio je kako to još uvijek ne zna, ali da će biti „u statutarnim rokovima”.

Govoreći o razlozima zbog kojih je nedavno predsjednik Statutarne komisije Zoran Bauer podnio ostavku, Bernardić je kazao kako je on postao predsjednik jedne druge koordinacije unutar stranke. „Zbog svojih privatnih i nagomilanih obveza u stranci čovjek je jednostavno spriječen kvalitetno obavljati više dužnosti”, rekao je šef SDP-a dok je na pitanje je li stavio statutarnu komisiju ‘pod kontrolu’ uzvratio kako ‘tu nema kontrole’ te kako je ‘to tijelo Glavnog odbora”.