Bernardić ponudio SDP Mostu, odgovorili mu Petrov i Grmoja

Izvor: Nacionalno/Ilustracija

Nakon što je predsjednik SDP-a Davor Bernardić ustvrdio da je SDP spreman za izbore i poručio da im je Most prihvatljiv partner, šef te stranke i politički tajnik Božo Petrov i Nikola Grmoja otkrili su je li ta Bernardićeva ideja pala na plodno tlo.

“Most je uvijek bio poželjan partner, to nije ništa novo. Tako je od 2015. godine. Problem nastaje kad uvide da mi stvarno jesmo za promjene u Hrvatskoj. Ali nas ne zanimaju ponude ‘što bi kad bi’, niti projekcije budućnosti. Zanimaju nas konkretni zakonski prijedlozi koji se događaju sada i oko kojih se možemo usuglasiti.

Jer kada je, primjerice, Zakon o HNB-u u pitanju i revizija HNB-a, tada nismo bili prihvatljivi nikome, ni SDP-u ni HDZ-u, ni jedni ni drugi nisu podržali taj naš zakon, ili kada je izbor ustavnih sudaca u pitanju. Vjerujem da hrvatski građani pomalo uviđaju da su stvarne promjene moguće jedino izvan i HDZ-a i SDP-a’, rekao je tportalu Petrov.

“Tri godine ima do izbora, pitanje je što će tada biti i koje će političke opcije biti na sceni. S obzirom na iskustvo, ne samo u Vladi, nego i u Saboru mi bi bili najsretniji kada bi hrvatski građani shvatili da su promjene moguće jedino izvan SDP-a i HDZ-a”, kazao je Grmoja i dodao: “Mi ćemo na izbore samostalno. Možda negdje u nekoj izbornoj jedinici gdje postoji manja politička opcija, nezavisna lista, ali mi samostalno izlazimo. Nema nikakvih prijeizbornih koalicija, smatramo da je to prevara građana”, rekao je Indexu Grmoja.