Bernardić ima svoje mišljenje: Marić i Dalić ne mogu ostati ministri u ovoj Vladi

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je nakon sjednice Predsjedništva stranke da ozbiljno razmatraju o inicijativi za opoziv ministara Zdravka Marića i Martine Dalić zbog afere Agrokor.

Kako od prethodnog prijedloga opoziva ministra nije prošlo šest mjeseci, inicijativu za to možemo podnijeti za mjesec dana, procijenit ćemo kako će se stvar razvijati, ali ono što je definitivno točno jest da su Plenković i njegova Vlada na temelju iznesenih optužbi potpuno upleteni u ovaj slučaj, rekao je Bernardić.

Nakon svega potpuno je jasno da ni Marić ni Dalić ne mogu ostati ministri u ovoj Vladi, kazao je i ponovo pitanja na koje očekuje odgovore od premijera Plenkovića.

Izrazio je nadu da će se istražno povjerenstvo za Agrokor osnovati u srijedu jer Andrej Plenković i njegovi ministri, ali i Ivica Todorić, moraju odgovoriti na puno pitanja, rekao je.

Neslužbeno se doznaje da bi se inicijativa za opoziv dvoje ministara mogla pokrenuti nakon 5. studenog.

Što se tiče pravila za unutarstranačke izbore za općinske i gradske organizacije kojima se uvodi pravilo jedan član-jedan glas za sve funkcije uz preferencijalno biranje, Bernardić je kazao da se stranka dodatno demokratizira i decentralizira. Rekao je i da je u medijima u posljednje vrijeme vidio puno neistina te pozvao članice i članove SDP-a da brinu o interesu stranke, a ne o sebi. Znat ćemo poduzeti mjere ako se bude narušavao interes stranke, poručio je.

Dodao je i da će razmatrati i preispitivati prijedlog obiteljskog zakona koji je u onakvom sramotnom obliku predložila ministrica Murganić.

Takvo nešto sramotno se više ne smije ponoviti i kada pošaljete takav sramotan prijedlog, onda to znači i odgovornost, kazao je Bernardić, potvrđujući da će biti sunositelji GLAS-ova prijedloga opoziva ministrice Murganić.