Bernardić: Dobio sam jednoglasno povjerenje Predsjedništva SDP-a

Nakon što završi sjednica Predsjedništva SDP-a, koja je započela u 17 sati, trebalo bi biti jasnije hoće li doći do izbacivanja kritičara aktualnog šefa stranke Davora Bernardića ili će se na Glavnom odboru u subotu povesti rasprava o tome ima li on povjerenje stranke na čije je čelo izabran prije devet mjeseci.

Predsjednik stranke Davor Bernardić pojavio se ispred sjedišta stranke nešto prije 19 sati kako bi izvijestio o tome što se događa na Predsjedništvu.

”Dali su mi jednoglasno povjerenje izuzev Peđe i Bojana koji su se izuzeli od glasanja. Osobno sam to predložio. Tražit ću povjerenje i od članova Glavnog odbora. Dobio sam njihovo provjerenje.

Predsjedništvo nije raspravljalo o izbacivanju Milanke Opačić i Miranda Mrsića. Nastavit ćemo zasjedanje. Puno je toga na dnevnom redu, još 4 sata ćemo najmanje zasjedati. Jedna od tema je i Agrokor. Pozivam Plenkovića da što prije stave na dnevni red istražno povjerenstvo paće zajedno Todorić i Plenković svjedočiti o sastancima u Vladi i o ovoj skupo brakorazvodnoj parnici Agrokora”, kazao je Bernardić.

”Ja ću dati i tražiti povjerenje na Glavnom odboru. Ono što krapinsko-zagorski SDP traži i na temelju toga ćemo odlučivati je da je napravljena velika šteta i da su pojednici napravili veliku štetu i sada ćemo o zahtjevu Hajdaš-Dončića nastaviti raspravu na Predsjedništvu”, kazao je Bernardić.

Bernardić nije htio decidirano reći kako će glasati kad na red dođe pitanje o izbacivanju Opačić i Mrsića.

”Taj zahtjev postoji. Kada točka dođe na dnevni red raspravit ćemo kako dalje”, kazao je. ”Ne budite zabrinuti za SDP. Moj zadatak je da vratim stabilnost u SDP. Ja nisam sudac nego trener i moj zadatak je uigrati najbolju momčad i pobijediti na izborima”, rekao je Bernardić.

Zasad je nejasno hoće li se na sjednici Predsjedništva raspravljati o izbacivanju Milanke Opačić i Miranda Mrsića iz SDP-a ako te točke dođu na dnevni red, a tportal doznaje i da će neki članovi Predsjedništva zatražiti da se raspravlja i o izbacivanju Peđe Grbina, Ranka Ostojića i Ivana Klarina.

Upitan pri dolasku na Iblerov trg očekuje li da bi ga se moglo izbaciti, Grbin je odgovorio: “Kada sam prije tjedan dana javno istupio o sadašnjoj situaciji u SDP-u, učinio sam to jer sam svjestan da u stranci imamo čitav niz problema. Učinio sam to kako bih potaknuo raspravu u stranci, ali sam to isto tako učinio svjestan da zbog toga mogu snositi sankcije”.

“Za mene je SDP stranka koja je imala izuzetan doprinos u dosadašnjoj hrvatskoj povijesti, a moj cilj je da takav doprinos nastavi davati i u budućnosti!”, poručio je Grbin, koji je na pitanje treba li Predsjedništvo odlučivati o ičijem izbacivanju kazao: “Po mojem mišljenju, ne”.