Beljak twittom izazvao buru komentara: “Gospon Krešo, nađite si život, pustite kosu, zapalite joint..”

foto HINA/ Denis CERIĆ

Predsjednik Zoran Milanović jučer je prilikom obračanja medijima u Jasenovcu komentirao HOS-ovu ploču koja je iz Jasenovca premještena nedaleko u Novsku .

“To treba maknut, baciti negdje. To nema veze s Domovinskim ratom”, kazao je i dodao:

“Onaj tko misli da se u Domovinskom ratu pod ‘ZDS’ borio samo za Hrvatsku mora znati da se borio i za NDH te pod potpuno krivim geslom”.

Iako je hrvatska javnost već naučena na “odimidođimi” izjave čenika HSS-a Kreše Beljaka, on se ponovno oglasio na sebi svojstven način preko Twittera nadajući se da će njegova poruka izazvati pozitivne reakcije, no, dogodilo se kao i više puta prije da su komentari na njegovo javljanje izazvali podrugivanje i oštru osudu:

”Zloglasni ustaški logor Jasenovac, najcrnija je stranica hrvatske povijesti. Nažalost, 75 godina poslije još su uvijek glasni oni koji bi “istraživali” i relativizirali ovaj sramni zločin i koji bi stavljali u isti koš one koji su osnovali logor smrti i one koji su ga oslobodili.”

”Ovakve su 45 komunisti primali u partizane a mobilisali decu iz Srbije decu onih koji su probili Solunski front da ginu za njihove političke ciljeve”, bio je jedan od komentara na njegov Twitt.

”Nisu sve ustaše bili “Ustaše” niti zlotvori, ne zaboravimo one,koji su sa 16/17 godina prisilno pod prijetnjom svoje i smrti obitelji odvedeni u te postrojbe!? Isto tako i mobilizirani u sve druge vojske koje su dolazile i prolazile! Ajmo jedan puta biti ljudi!?”, komentirao je jedan pratitelj.

”Gosn Krešo,nađite si život. jebo politiku.pustite kosu, zapalite đojint i duboko povucite i omda vam dođe iz guzice uglavu;jebešmisve, al onaj hemdriks pato svijet nije vidijo kako rastura gitaru. bolje umrijeti sa 27 nego cijeli život živit ko Pajo Pakšu”, napisao je pratitelj te podijelio pjesu Jimi Hendrixa ”Hey Joe”.