Beljak: Sudac koji je bolesnu osobu, umjesto u bolnicu, poslao u zatvor, mora biti procesuiran.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak poručio je u petak kako splitski sudac koji je bolesnu osobu, umjesto u bolnicu, poslao u zatvor, više ne može donositi nikakve odluke i mora biti procesuiran.

“Slučaj, gdje je sudac praktički napravio ubojstvo iz nehaja poslavši osobu koja je mentalno hendikipirana u zatvor umjesto u bolnicu, mora završiti tako da taj sudac više ne može donositi nikakve odluke”, rekao je Beljak referirajući se na slučaj Kristiana Vukasovića (18) koji je ovog ljeta umro u splitskoj bolnici u koju je doveden iz zatvora.

Predsjednik HSS-a ističe da ni jedan narod, ponajmanje hrvatski, nije zaslužio suce koji će procesuirati i u kazneni sustav “trpati” ljude koji su za bolnicu. “To je, koliko znam, zadnji radio Adolf Hitler. Taj sudac mora imati ime i prezime i mora biti procesuiran”, kazao je Beljak koji je vrlo kritičan prema cjelokupnom hrvatskom sudstvu.  

“Ovo što se događa, ove sramotne presude, to ismijavanje zdravoj pameti jedostavno više ne vodi nikuda”, istaknuo je i zajamčio da će HSS-u, bude li nakon izbora u poziciji odlučivati, jedna od prvih stvari biti “temeljito provjetravanje hrvatskog sudskog sustava”. 

Pavić mora podnijeti ostavku

Ministra Marka Pavića prozvao je da se nakon propasti mirovinske reforme sakrio “kao miš u rupu”, te da je, po nekim izračunima, potrošio čak osam milijuna za kampanju u kojoj je hvalio tu reformu. 

“To znači da su ti novci bačeni u vjetar, potrošeni uzalud i za to netko mora odgovarati”, poručio je Beljak, pozivajući Pavića na ostavku.

Upitan koliko najavljeni prosvjed u Vukovaru ima smisla ili je to obračun unutar HDZ-a, kazao je kako ne bi komentirao sukobe u drugim stranka, “s tim da HDZ ne smatra strankom, nego uhljebničkom sektom”. Budite uvjereni da se oni, kad će trebati dijeliti plijen, neće posvađati do te mjere da nestanu, iako bih volio da je tako, izjavio je Beljak. 

Ustvrdio je i kako nikad nije bilo svađe između njega i zastupnice Ane-Marije Petin, da su sve svađe u HSS-u orkestrirane od HDZ-a, te da je sada, kada se HDZ-ovci svađaju, manje svađa u HSS-u. 

Za četvrti krug porezne reforme kaže da nije prava reforma, nego mijenjanje poreznih stupaca na štetu lokalne uprave. Ja sam već prije rekao da ministar Marić nije nikakav političar nego je računovođa. Hrvatska od ovakve reforme dugoročno neće imati koristi, zaključio je.