Beljak o Brkiću: ‘Ovo je Plenkovićev napad na njega’

foto HINA/ Denis CERIĆ

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u emisiji N1 Studio uživo komentirao je aferu SMS i nestajanje spisa u slučaju elitne prostitucije.

Milijan Brkić je danas nakon ispitivanja u DORH-u rekao da možda ovo nije hajka na njega nego možda na cijeli HDZ, a Beljak kaže da je cijela ta afera elitne prostitucije “smiješna”.

“Radi se o prostituciji koja je, istina, ilegalna, ali bilo bi dobro kada bi to bila najveća afera nestajanja spisa i podataka i najveća afera u našoj državi”, kazao je Beljak.

“Zanima me što je s nestajanjem dokumenata Dubrovačke banke i nestajanjem dokumentacije oko političkih ubojstava Paradžika i Rajhl-Kira. Zanima me što se dogodilo sa spisima oko ilegalne ili protuzakonite pljačke ili privatizaciji Plive i HT-a, o čemu nitko ne govori. Imamo pljačke stoljeća i tisućljeća i ubojstva, gdje su isto tako nestale dokumentacije, a mi se već mjesec dana bavimo aferom što se tiče prostitucije koja je ilegalna, ali koja ovoj državi nije napravila nikakvu štetu”, kazao je Beljak te dodao kako je jasno što se dogodilo u aferi nestajanja spisa iz slučaja elitne prostitucije iz 2011. godine.

“U elitnu prostituciju je bio uključen sam vrh i političkog i pravosudnog i tko zna kakvog sustava. Na brzinu se sve procesuiralo, kazne su bile kakve jesu i sve se pokušalo zataškati kako neki ljudi ne bi imali obiteljskih problema, odnosno kako se ne bi sramotili”, rekao je Beljak te dodao kako curenje podataka iz sustava postoji od početka nezavisnosti te kako je u sve te “krupne slučajeve” umiješan HDZ.

Smatra kako je trenutno na djelu unutarstranački obračun Plenkovića i Brkića. “Može Brkić govoriti što hoće, ali ovo je napad Plenkovića na njega”, rekao je Beljak i dodao da ne zna kako će to završiti i da ga za to nije ni briga jer bi on HDZ-u zabranio djelovanje.

“Zbog ovih stvari koje sam govorio HDZ bih kao stranku zakonski zabranio i onda bi Hrvatska imala nadu da nas čeka bolja budućnost”, rekao je Beljak te dodao da “dok postoji HDZ ovakve stvari će se i dalje događati”. (N1)