Beljak: Nemoguće da Državno odvjetništvo izgubi dokumentaciju

foto HINA/ Denis CERIĆ

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u petak je curenje informacija iz tajnih istraga, odnosno nestanak spisa iz 2011. godine o razbijanju lanca prostitucije, ocijenio velikom sramotom za cjelokupni pravosudni i politički sustav jer je, ističe, nemoguće da se u Državnom odvjetništvu izgubi dokumentacija o istrazi.

“To je kriminalno podzemlje koje vlada državom i velika sramota za cjelokupni pravosudni i politički sustav. To je jedan od najvećih razloga zašto svatko tko može bježi iz ove kaljuže od države”, izjavio je čelni čovjek HSS-a u šibenskom Solarisu upitan za gubitak spisa o istražnim postupcima u čijem je središtu navodno bio drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić.

“Gubljenje dokumentacije je nemoguće, sjetite se samo mog primjera. Moje dokumentacije se svi dobro sjećaju, a ti isti koji su meni vadili dokumentaciju, njihova je dokumentacija nestala”, rekao je Beljak novinarima u Solarisu gdje sudjeluje na konferenciji “Dani regionalnoga razvoja i EU fondova”.

Riječ je o konferenciji na kojoj će biti predstavljene aktualne politike i razvojni programi čiji je cilj omogućiti ravnomjerni regionalni razvoj svih krajeva Hrvatske, kao i mogućnosti financiranja regionalnoga razvoja sredstvima fondova i programa Europske unije.