Beljak: Nadam se da će pobijediti Zoran Milanović što će biti prekretnica za budućnost Hrvatske

Konferencija za medije Kluba zastupnika HSS-a i Demokrata

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak ocijenio je u srijedu da država sve dublje tone u blato, da Vlada ništa ne radi da situaciju promijeni, zbog čega se nada da će na predsjedničkim izborima pobijediti Zoran Milanović što će, kaže, biti prekretnica za budućnost Hrvatske.

 “U zadnjih mjesec i pol dana Hrvatska se bavi isključivo predsjedničkim izborima koji jesu važni, a u međuvremenu dok se svi bavimo kandidatima, pjevačima, lapsusima, kolačima, Hrvatska i dalje stoji. Hrvatska je i dalje u ogromnim, teškim, nepremostivim problemima koji iz dana u dan postaju sve veći“, rekao je Beljak na konferenciji za novinare u Saboru.

 Vladu proziva da ništa ne poduzima kako bi tu situaciju promijenila, kako bi zaustavila iseljavanje iz Hrvatske, riješila probleme u prosvjeti, zdravstvu, poljoprivredi, na lokalnoj razini koja je poreznim izmjenama uskraćena za velike novce pa će iduće godine morati smanjiti investicije.

 “Država tone sve dublje i dublje u blato, a mi se bavimo kolačima i pjesmama, Titom, Tuđmanom, ustašama i partizanima”, poručio je Beljak i upozorio kako je Slavonija “praktički umrla” kao regija, na pto gleda kao na tragediju “koja se događa u sjeni ovog glamura koji nam pokušavaju priuštiti pojedini predsjednički kandidati”.

Nadam se da će na predsjedničkim izborima pobijediti razum

 Ipak, Beljak se nada da će na predsjedničkim izborima “pobijediti razum hrvatskog društva i da ćemo izabrati normalnog kandidata, da će Zoran Milanović pobijediti možda već u prvom krugu, a da će predsjednički izbori biti prekretnica za budućnost Hrvatske“.

 Tvrdi i da HDZ ima dva predsjednička kandidata koji se bore za iste glasove, ali da to njihovoj kandidatkinji neće štetiti.

 “U medijskim napisima o promjeni strategije kampanje ne vidim ništa osim pokušaja sa strane da se Milanovića upetlja u bratoubilački rat dva kandidata HDZ-a“, smatra Beljak.

 Tvrdi i da Milanović za razliku od dvoje kandidata s desnice nema osobito negativnu kampanju.

Škoro i Grabar-Kitarović vode defetističku kampanju jedno protiv drugog

 “Škoro i Grabar-Kitarović vode negativnu, defetističku kampanju jedno protiv drugoga. I to je u redu, tko se mača laća, od mača i pogiba“, poručio je Beljak.

 Njegov stranački kolega Davor Vlaović upozorava pak na “sramotnu” neisplatu plaća u Đuri Đakoviću u Slavonskom Brodu što je, kako je kazao, mjesečni iznos koji Vlada potroši na vožnju skupim automobilima. Zatražio je da se svim radnicima isplate plaće i božićnica te apelirao da se u podmirenje dugova prema radnicima uključe i županija i grad.