BBB-i uhićeni u Grčkoj bi Božić mogli dočekati u Hrvatskoj?

Umjesto iza rešetaka, uhićeni Bad Blue Boysi – Božić bi mogli dočekati kod kuće. Idući tjedan na sudu u Ateni iznose obranu.

“Zakazana su ispitivanja za 4. 5. i 6. prosinac ove godine. Dakle, svi hrvatski državljani koji se nalaze po grčkim zatvorima, pozvani su u Atenu i prilikom ta tri dana imat će priliku iznijeti svoju obranu”, rekao je Mario Medak, odvjetnik obitelji pritvorenih navijača, za RTL.

Njihovi odvjetnici potom će uložiti žalbu na istražni zatvor, a ako je sudac prihvati – na slobodu bi mogli svi, ili barem dio njih – već idući mjesec.

Potvrđuje to i odvjetnik. “Takva mogućnost postoji. Ja vjerujem, nadam se i očekujem da će ti prijedlozi za ukidanje istražnog zatvora biti podneseni nakon ispitivanja što znači da bi sud i mogao donijeti takvu odluku o puštanju na slobodu”, dodao je.

Podsjetimo, tereti ih se za 11 kaznenih i prekršajnih djela. Ono najteže, ubojstvo, je odbačeno nakon što je DNK analiza pokazala da grčkog navijača nije ubio niti jedan od pritvorenih Bad Blue Boysa, piše N1.