Batinić: Divjak je prva reformu dovela do učionice

FaH

HNS i aktualna Vlada stvaraju obrazovni sustav koji će Hrvatsku vući naprijed, a ministrica Blaženka Divjak prva je ministrica koja je reformu obrazovanja dovela do učionice, poručio je u četvrtak iz Hrvatskog sabora Milorad Batinić (HNS) kritičarima reforme i ministrice, i dobio žestoke odgovore Mosta i HSS-a.

Činjenica je da je ministrica Divjak prva ministrica koja je reformu obrazovanja dovela do učionice, rekao je Batinić te odgovorio na kritike Mosta, HSS-a, Hrasta.

HNS je stvorio pretpostavke, dao politički okvir ministrici i stotinama profesora koji rade na reformi. Riječ reforma kad je vi izgovarate ima dijametralno suprotno značenje od onoga što reforma je, odgovorio je Batinić Mostu koji HNS proziva da je privatizirao reformu obrazovanja.

HSS-u poručuje da oni, a ne HNS, vrijeđaju vjernike.

HSS, koja još ima slogan Vjera u Boga i hrvatska sloga! kritizira i kaže nam ‘zaglupljujute ljude’, jer je vjeronauk u školama, podsjeća Batinić i HSS-u uzvraća kako oni vrijeđaju vjernike. Vjeronauk kao izborni predmet nema veze s Ministarstvom obrazovanja, on je posljedica Vatikanskih ugovora, ili ne znate ili manipulirate javnošću, poručuje HSS-ovcima.

Šef HNS-ova Klubu Hrasta poručuje da “našu djecu nećemo učiti da je zemlja ravna ploča, nećemo koristiti kurikulume prethodnih stoljeća”.

Imao je poruku i za Glas, koji mu je, kaže, svojevrsno razočarenje, s obzirom da se ta stranka pozicionira na lijevom, liberalnom spektru, a s dosta cinizma Školu za život naziva Život za školu.

Batinić: Formirajte koaliciju kaosa

“U ovoj grupaciji nedostaju kolege iz Živog zida, pa kako se ideja Amsterdamske koalicije nije ostvarila, možda da formiraju koaliciju kaosa”, preporučio je Batinić.

Potaknut Batinićevim nabrajanjem HNS-ovih zasluga za spas obrazovne reforme, Nikola Grmoja (Most) zahvalio se i Ivanu Vrdoljaku, Srećku Ferenčaku, Tomislavu Sauchi, koji je dio Kluba HNS-a, ” za reformu kojoj svjedočimo”. Hvala im što su isporučili 14 tableta djeci, što su na vrijeme isporučeni udžbenici za socijalno najugroženije, imat ćete našu punu potporu u predanoj borbi za obrazovanje i našu djecu, poručio je HNS-u i Batiniću.

Krešo Beljak (HSS) podsjetio je Batinića da su HSS i HNS zajedno išli na izbore 2016., kad je HNS “žestoko krititirao” nazadnost HDZ-a i hrvatskog obrazovanja, kojeg su se sada primili. “Izmislili su gospođu Divjak, kojoj se divim, stvarno radi prave reforme”, uzvratio je Batiniću.

“Vaša reforma je HEP, zauzimanje dobro plaćenih fotelja u HEP-u, u Janafu (…) vi ste se gospodo iz HNS-a prodali na najbesramniji način HDZ-u, prodali ste stranku koju je osnovala Savka Dapčević Kučar”, ustvrdio je Beljak.

Ne radite ništa, ne postojite i pustite HSS na miru, poručio je HNS-u.