Bartulica i Mlinarić o Penavi: Ima vrline i kvalitete da vodi stranku, ima kičmu

Izvor: Domovinski pokret

Stipe Mlinarić Ćipe i Stjepo Bartulica komentirali su najavu Ivana Penave da će se kandidirati za mjesto šefa Domovinskog pokreta.

Bartulica je rekao kako se izborni sabor stranke očekuje tijekom listopada.

“Veseli me da se Penava učlanio, dobro surađujemo u Klubu zadnjih godinu dana. Mislim da ima potrebne vrline i kvalitete da dobro vodi stranku. Zajedno ćemo raditi da se DP profilira kao ozbiljna alternativa. Hrvatska treba autentičnu konzervativnu opciju, HDZ je odustao od demokšćanskih načela, vidim velike mogućnosti za nas”, kaže Bartulica.

Što se tiče Škorine izjave o stranci, kaže kako je vidio što je Škoro napisao, ali da nema namjeru polemizirati s njim u medijima.

Kaže i kako misli da će Penava “uspjeti odrediti prioritete u budućnosti”. S njim se slaže i Mlinarić koji na pitanje hoće li Penava uspjeti voditi stranku dok je istovremeno i gradonačelnik Vukovara kaže: “Vjerujte mi da može.”

“Ivan Penava ima kičmu, pokazao je da ima kičmu i u HDZ-u i kad je bilo problema u Vukovaru”, kaže Mlinarić objašnjavajući da je Penava u Vukovaru “stvorio prekrasnu ekipu mladih ljudi u Poglavarstvu” te da “ta ekipa može voditi Vukovar dok on vodi DP”.

Na pitanje što ako ih Penava razočara kao što je Škoro kaže: “Mene nitko nije razočarao. Nikad nisam izjavio da me je Škoro razočarao pa neću ni da je Penava. Poznajem ga godinama, neće razočarati vas i birače, a kamoli nas iz DP-a.”

Bartulica je dodao kako politiku vidi kao prostor za služenje u kojemu se nije dobro previše pouzdavati u pojedince te da se nije politički angažirao zbog pojedinaca nego zbog ideja.

Na pitanje je li sudbina DP-a da stranku vode bivši HDZ-ovci, Mlinarić kaže da s tim nema problema.

“DP ima svoju ideju i hoće li je voditi bivši HDZ-ovci, nemam s tim problema”, kaže, PIŠE N1.