Baričević zahvalio Plenkoviću, javno mu dao potporu za sljedeći mandat !!!

Nastavak sjednice Hrvtskog sabora

U Zadarskoj županiji HDZ se nije javno oglasio glede potpore jednom od kandidata HDZ-a za predsjednika. Bilo je za očekivati da će Plenkoviću potporu dati Božidar Kalmeta što je i javno potvrdio. No, ono što pojedini HDZ-ovci iz Zadarske županije drže krajnje smiješnim je i potpora Plenkoviću koju je dobio od Martina Baričevića, koji je unatoč brojnim negativnim medijskim “trakavicama” koje ga prate, u mandatu Plenkovića “bogato” stranački nagrađen(predsjednik Hrvatske zajednice općina i saborski zastupnik).

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković u subotu je, posjetio Općinu Jasenice čiji je načelnik Martin Baričević, koji je brže bolje dao do znanja da on podržava Plenkovića na predstojećim izborima za predsjednika HDZ-a.

Kako doznajemo od istaknutijih članova HDZ-a javna potpora Baričevića nije ništa drugo nego “uvlačenje” i zahvala Plenkoviću koji ga je “održao na životu” unatoč brojnim nepodopštinama o kojima su pisali brojni mediji.

Upravo zbog načina na koji se pojedini HDZ-ovi kadrovi “nagrađuju”, za što kao primjer izdvajaju Baričevića, nisu svi visoko rangirani HDZ-ovci u Zadru zadovoljni Plenkovićem, ali unatoč tomu, Plenković može računati na većinsku potporu iz Zadra.

Za razliku od Baričevića, stari provjereni HDZ-ov politički “stijegonoša” Božidar Kalmeta, bez zadrške je kazao da je Plenkovića bezrezervno podržao prvi put kad se kandidirao a to čini i sada jer je Plenković moderni političar, i ovog časa bez konkurencije u Hrvatskoj.

Plenković vodi politiku Franje Tuđmana, politiku koja je bazirana na zaštiti državnih i nacionalnih interesa. HDZ vodi u pravom smjeru, kao modernu, stabilnu i snažnu stranku. Uz to, po svim pokazateljima, kao premijer vodi dosada najuspješniju hrvatsku Vladu i to na način da je Vladu “spustio među građane”: ni jedna dosadašnja Vlada nije u ovolikoj mjeri funkcionirala u izravnom kontaktu s biračima i svim razinama lokalne samouprave. I na koncu, Andrej Plenković je visoko pozicionirao Hrvatsku i u Europi i u svijetu, a njegov međunarodni ugled je neupitan, što jamči daljnji prosperitet Hrvatske”, rekao je Božidar Kalmeta