Barbara Matić i Domagoj Duvnjak najbolji sportaši godine

Najbolji sportaš i sportašica godine u tradicionalnom 69. izboru najboljih sportaša godine Sportskih novosti su judašica Barbara Matić i rukometaš Domagoj Duvnjak.

– Počašćena sam ovom nagradom, rekla je Barbara Matić, prva predstavnica borilačkog sporta koja je trijumfirala u izboru SN-a. Objasnila je kako je izabrala judo:

– U OŠ Pujanke mogla sam birati između baleta i juda, izabrala sam judo, kaže Matić, koja je u 2020. osvojila zlatnu medalju na Grand Slam turniru u judu u Budimpešti, a na putu do zlata pobijedila je. među ostalima, svjetsku i olimpijsku prvakinju

– Barbara je, uz sportske uspjehe, postala magistar strojarstva i brodogradnje, iskoristila je vrijeme pandemije na najbolji mogući način, da završi fakultet, kaže predsjednik HJS-a Hrvoje Lindi.

Domagoj Duvnjak bio je najbolji igrač Europskog rukometnog prvenstva održanog u siječnju, na kojemu je Hrvatska osvojila srebrnu medalju, a ovo mu je prva pobjeda i drugi je rukometaš koji je trijumfirao u ovom izboru, Ivano Balić je slavio 2007. godine.

– Iznimna čast, ponosan sam na ovu nagradu. Od svih priznanja koje sam ikad dobio ova nagrada mi je najdraža. Biti najbolji sportaš svoje zemlje zvuči kao san, rekao je Duvnjak, koji je dobio 150 glasova, a drugi je bio skijaš Filip Zubčić.

U izboru Sportskih novosti glasalo je 267 sportskih novinara iz 52 redakcije.