Banski dvori: Ministrica Žalac nije podnijela ostavku, niti se o tome razgovaralo

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije podnijela ostavku niti se u Vladi o tome razgovaralo, riječ je o nesreći kakva se svakome može dogoditi, poručuju iz Banskih dvora nakon prometne nesreće u kojoj je ministrica, vozeći osobni automobil, prijepodne u Vinkovcima naletjela na 10-godišnju djevojčicu koja je neoprezno pretrčavala cestu.

Premijer Andrej Plenković telefonom je razgovarao s ministricom, potvrdili su Banski dvori koji vezano uz činjenicu da je ministrica osobni automobil vozila s nevažećom vozačkom dozvolom ističu da je kaznu za taj prekršaj podmirila odmah te dodaju kako je riječ o prekršaju koji nema veze sa samom nesrećom.

Iz Vlade ističu da je ministrica odmah po nesreći zaustavila automobil, pomogla unesrećenom djetetu, da je u kontaktu s njezinom obitelji te će posjetiti djevojčicu u osječkoj bolnici.

Ministrica Žalac tijekom vožnje, izvijestila je policija, nije bila pod utjecajem alkohola.

Djevojčica je uslijed udarca automobila prilikom neopreznog pretrčavanja ceste zadobila “izolirane ozljede potkoljenice”.

Tijekom poslijepodneva uspješno je obavljen operativni zahvat te djevojčica, rečeno je u osječkoj bolnici, ne bi trebala imati posljedica.