Banožić i Hranj sa članovima Klape HRM-a koja obilježava 20 godina rada

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj primili su u srijedu u MORH-u članove Klape “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice koja obilježava 20 godina rada, sa zapovjednikom orkestra OSRH pukovnikom Miroslavom Vukovojcem Duganom.

Klapa “Sveti Juraj” HRM-a osnovana je 2001., i u ovoj godini obilježava 20. obljetnicu osnivanja i uspješnog rada za koji je dobila brojne nagrade i priznanja, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

U 20 godina svoga djelovanja klapa HRM-a je nastupala diljem domovine i svijeta, stekavši jedinstven status u zemlji i svijetu.

Tijekom svojega rada izdala je više od 150 audio i video snimaka kroz brojne albume čija se tematika proteže od tradicionalnih dalmatinskih klapskih pjesama, napjeva svjetovnog i duhovnog karaktera pa do domoljubnih i modernih pjesama.

Danas djeluje u sklopu Orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske i prvenstveno je obilježava koncertna aktivnost i angažiranost na brojnim protokolarnim zadaćama MORH-a, državnih institucija Republike Hrvatske, kulturnih manifestacija, Katoličke crkve, braniteljskih udruga i drugih.

Ministar Banožić zahvalio im je za njihovom radu, istaknuvši da su oni ‘posebna nota Hrvatske vojske’. „Kao i do sada, vašem radu pružat ćemo podršku. Vaše nagrade i priznanja dokaz su kvalitete za koju sam siguran da ćete ju zadržati i u budućnosti“, rekao je Banožić.

Zapovjednik orkestra OSRH, pukovnik Miroslav Vukovojac Dugan zahvalio se na podršci i upoznao s planom i aktivnostima za iduće razdoblje.

Voditelj klape “Sveti Juraj”, stožerni narednik Marko Bralić rekao je da je 20 godina klape vrijedan jubilej naglasivši da klapskim pjevanjem predstavljaju Hrvatsku i izvan njenih granica. „Našim djelovanjem želimo doprinijeti prepoznatljivosti Hrvatske vojske“, dodao je Bralić.