Bandiću ministrica Divjak nije jasna: “Zakaj se ona upikala”

HRT

“Mislim da je gospodin Oppenheim predimenzionirao sebe, a mediji su to jedva dočekali. Ingra, tj. tvrka Lanište, treba održati partnerski odnos s Gradom i Vladom. Pozivam na razum”.

Tako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao neriješena sporna pitanja između Ingre, Grada Zagreba i Vlade RH zbog kojih je bilo upitno održavanje Europskog rukometnog prvenstva u zagreačkoj Areni.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nedavno je izjavio kako se informatika u škole uvodi kako bi se izbacio vjeronauk, a ministrica Blaženka Divjak oštro mu je odgovorila da ne želi polemizirati o reformi s nekim tko ne vlada osnovnim pojmovima. “Ne znam za kaj se ona upikala, mi smo u stranci i ja osobno i za vjeronauk i za informatiku.

Ali ne za informatiku kakvu zagovara ministrica Divjak – radeći od kurikularne reforme revolucionarnu parolu, mimo zakona”, kazao je Bandić. Odgovarajući na tvrdnje ministrice koja je rekla i da je na upit Ministarstva o planovima Zagreba za opremanje škola, Grad odgovorio s nula kuna – Bandić je kazao: “Da sam ja napravio 250 milijuna kuna javnu nabavu – bio bih već u Gajevoj.

Pozivam institucije da reagiraju”. Upitao je kako ministrica može na Povjerenstvu na pitanje ‘Po kojem se zakonu u škole uvodi informatika?’ odgovoriti: “Jer sam ja tako odlučila”. Dodao je kako koalicija s vladajućima zbog ovog slučaja nije dovedena u pitanje.

Na pitanje što se čeka s Imunološkim zavodom i hoće li Povjerenstvo donijeti odluku o strateškom partnerstvu s Gradom Zagrebom Bandić je kazao kako se taj problem može riješiti samo uz suradnju. “Četiri sam godine pisao bivšem premijeru, nikad nismo dobili odgovor”.

S Vladom i resornim minstarstvom trenutačno smo u kontaktu i trebamo riješiti kompletnu proizvodnju Imunološkog – treba napraviti novu tvornicu. Za to nam trebaju četiri godine i od 40 do 50 milijuna eura”, kazao je. (HRT)