Bandić: Umirovljenicima za tri mjeseca produljen rok za plaćanje gradskih računa

Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dag

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je priopćio kako je za starije od 65 godina, odnosno umirovljenike kao najranjiviju skupine građana u okolnostima epidemije koronavirusa, za tri mjeseca produljio rok za plaćanje mjesečnih računa gradu.

 “Uvažavajući ozbiljnost situacije, preporuke stručnjaka i cijeneći da danas moramo pokazati dodatnu socijalnu osjetljivost i solidarnost, donio sam odluku o produljenju roka za plaćanje mjesečnih naknada i usluga Zagrebačkom holdingu, Plinari, Vodoopskrbi i odvodnji te Gradu Zagrebu za najranjiviju skupinu sugrađana, za umirovljenike, odnosno one iznad 65 godina”, navodi Bandić.

 Obveza podmirenja mjesečnih računa za spomenutu skupinu građana, kaže, do daljnjega se produljuje za tri mjeseca od datuma dospijeća istaknutog na uplatnicama, a zbog neplaćanja u navedenom roku neće biti obračunate zatezne kamate niti će se pokretati ovrhe za neplaćene obveze.

 Bandić poziva i druge tvrtke poput HEP-a i HEP–toplinarstvo da reagiraju na isti način, “jer ovo je vrijeme kada moramo biti zajedno i pokazati razumijevanje, empatiju  i solidarnost”.

 Umirovljenike poziva da ostanu doma, prate preporuke Stožera civilne zaštite, izbjegavaju nepotrebne izravne kontakte, te se oslone na pomoć bližnjih, prijatelja i susjeda.

 “Naša je zadaća biti istinski servis, zbog čega ćemo vam sve komunalne usluge realizirati prema najvišim standardima – onako kako Zagrebu, kao europskoj metropoli i priliči. No, postoje trenuci kad si najviše možemo pomoći – sami. Budimo odgovorni i čuvajmo vlastito zdravlje i zdravlje svojih bližnjih”, zaključuje Bandić.