Bandić: U Brezovici će biti kompostana za biorazgradivi otpad, a ne spalionica

Foto: Hina

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić opovrgnuo je u utorak na aktualnom satu Gradske skupštine da će se u Obreščici, na jednom od zemljišta između Odranskog Strmca i Starjaka u Brezovici, graditi spalionica kako su to najavljivali nedavno polijepljeni plakati po toj gradskoj četvrti, te je istaknuo da će se tamo graditi kompostana.

“Tamo će se kompostirati biootpad bez ikakvih posljedica”, odgovorio je gradonačelnik na upit HDZ-ovog gradskog zastupnika Ivana Ćelića u kojoj je fazi kompostana u Obreščici i hoće li tamo stvarno biti kompostana, a ne spalionica s obzirom na nedavnu “pobunu” zbog plakata da će tamo biti atomska bomba, odnosno spalionica.

Bandić je najavio da će 6. veljače službe gradske uprave na zboru građana u Brezovici objasniti o čemu se tamo radi. “Odgovor će struka dati na sastanku”, naveo je.

Tomašević: Kada će se gradskim novcem prestati financirati malverzacije u Dinamu?

Tomislav Tomašević iz “Zagreb je naš” osvrnuo se na medijsku objavu vezano za maksimirski stadion i sedam milijuna gradskog novca koje je gradska uprava u postupku javne nabave za obnovu atletske staze odlučila dodijeliti poduzeću koje podugovara poduzeće u vlasništvu direktora maksimirskog stadiona Miljenka Sakomana.

“Je li to normalno i kada će se prestati gradskim novcem financirati razne malverzacije u Mamićevom Dinamu”, upitao je Tomašević gradonačelnika.

“Za malverzacije se obratite institucijama, ja tu nisam kompetentan, relevantan niti što mogu napraviti. Imate adrese i tjerajte pravdu. Istjerajte to na čistac”, poručio mu je Bandić.

Bandić: Gradsko financiranje Dinama u skladu s pravilima igre

Ustvrdio je da je gradsko financiranje Dinama u skladu s pravilima igre te je kazao Tomaševiću da ima li oko toga primjedbe, neka to prijavi. Zatražio je i pisano izvješće od nadležnog ureda i nabave je li poštivana procedura i zakon vezano za obnovu atletske staze.

Tomašević je najavio da će to prijaviti nadležnim institucijama. “No, ono što mi možemo kao Skupština jest ne financirati klubove koji krše zakone”, poručio je.

SDP-ov gradski zastupnik Matej Mišića upitao je gradonačelnika kada će biti raspisan novi natječaj za izgradnju remetinečkog rotora te hoće li izabrati “najpovoljniju ili najpodobniju ponudu”.

“Lani u lipnju raspisan je javni natječaj, pristiglo je šest ponuda u rasponu od 184,5 milijuna kao najpovoljnija ponuda, te 234,5 milijuna kao najskuplja ponuda. Grad je poništio četiri najpovoljnije ponude i usvojio sljedeću najpovoljniju u iznosu od 224,8 milijuna kuna. S obzirom da je poništaj ponuda bio nejasan, upućena je žalba Državnoj komisiji te je natječaj poništen”, kazao je Mišić.

Bandić mu je odgovorio da natječaj nije poništen te da je tijek postupka natječaja za izvođača radova u tijeku.

“Ne može biti najpovoljnija ako je krnja, ako nije zadovoljila uvjete za odabir. Ove tri ili četiri su bile nepravovaljane, prva koja je bila pravovaljana je odabrana”, rekao je. (Hina)