Bandić pozvao Zagrepčane da dođu u Maksimir na tradicionalnu proslavu 1. svibnja

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sugrađane da na Međunarodni praznik rada, 1. svibnja, dođu u park Maksimir u što većem broju gdje ih na tradicionalnoj proslavi očekuje 60.000 besplatnih porcija graha s kobasicom, pancetom i vratinom, te karanfili koji će im biti podijeljeni i prigodan kulturno-umjetnički program.    

 Bandić i njegovi suradnici u utorak su, uoči tradicionalne proslave 1. svibnja, koju i ove godine organizira Grad Zagreb, obišli park Maksimir te Ustanovu Dobri dom u Kosnici gdje je u tijeku priprema prvosvibanjskog graha.

 “Za pripremu 60.000 porcija graha bit će utrošeno šest tona graha, četiri tone i dvjesto kilograma kobasica, dvije tone i sedamsto kilograma pancete i jednako toliko dimljene vratine te oko 600 kilograma luka”, rekao je Alen Župan, ravnatelj Ustanove Dobri dom gdje se grah kuha.

 Uz besplatne porcije graha građanima će u Maksimiru biti podijeljeno i 60.000 kajzerica, a pripremljene su i tri cisterne pitke vode. Grah će se građanima dijeliti na 30 štandova.  

“Pozivam sve sugrađane da nam se priključe, 60.000 porcija graha će biti podijeljeno – 45.000 u organizaciji našeg Dobrog doma, 10.000 porcija nam kuha Pleter i 5000 Crveni križ. Ako vidimo negdje u četiri – pet popodne da sve odlazi, moji će još skuhati 10.000 u roku dva i pol sata tako da ćemo do ponoći jesti grah ako treba. Neće nitko otići iz Maksimira da ne bude dobio porciju, a bit će i pored toga”, istaknuo je gradonačelnik Bandić. Dodao je kako će i on i ove godine Zagrepčanima uobičajeno dijeliti porcije graha i da će u Maksimiru biti prekrasno.  

Naglasio je kako će proslava 1. svibnja u Maksimiru Grad Zagreb stajati nešto manje od milijun kuna.

Tijekom proslave bit će osigurano i dežurstvo tri tima Hitne medicinske pomoći, a za otpad postavljeni su kontejneri i kante za plastiku i papir.