Bandić pozvao premijera da ubrza projekt Imunološkog zavoda

Projekt “novog Imunološkog zavoda”, zajednički projekt Vlade i Grada Zagreba, zastao je zbog godišnjih odmora ministara, rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te uputio apel premijeru Andreju Plenkoviću da ubrza potpisivanje sporazuma o sustavnom rješavanju te ustanove od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku.

Nismo zadovoljni rezultatima, dinamikom i tempom dogovorenog s resornim ministarstvima, rekao je Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi za koju je rekao da je zatrpana upitima novinara što je sa zajedničkim sporazumom potpisanim početkom srpnja ove godine s Vladom o sustavnom rješenju Imunološkog zavoda.

U Gradu Zagrebu očekivali smo promptniji odgovor iz Vlade, no nakon gotovo mjesec i pol dana nije se dogodilo gotovo ništa, rekao je Bandić.

Istaknuo je i kako Grad Zagreb prihvaća samo cjelovito rješenje, koje podrazumijeva financijsku stabilnost poslovanja i stvaranje preduvjeta za uspostavu proizvodnje IMZ-a, kako krvnih derivata iz plazme tako i virusnih cjepiva korištenjem matičnih sojeva virusa te drugih proizvoda koji imaju tržišnu vrijednost.

Ustvrdio je kako država “od 1997. sustavno uništava Imunološki, te da je Grad Zagreb dvije i pol godine bezuspješno nudio suradnju vladi Zorana Milanovića.

Sada kada smo uspostavili kontakt s ovom vladom, želimo da se projekt ubrza, poručio je gradonačelnik. Bandić je poručio kako mu nije cilj “mačevanje s pojedinim ministarstvom, Vladom ili premijerom, već apel da se ide raditi”.