Bandić odbrusio Horvatu: Neka on najprije pomete u svom dvorištu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sudjelovao je u utorak u Zagrebu na obilježavanju obljetnice rođenja Nikole Tesle. Osvrnuo se na izjavu ministra Horvata koji je u ponedjeljak na N1 televiziji kazao da bi Bandića možda trebao zamijeniti netko mlađi.

“Neka ministar Horvat pomete najprije ispred svog dvorišta u Varaždinu i Čakovcu”, poručio je Bandić Horvatu vezano uz gostovanje ministra gospodarstva Darka Horvata koji je u ponedjeljak u našem programu kazao kako bi Bandića možda mogao zamijeniti netko mlađi. 

Upitan o tome je li kriv za izborni poraz Kolinde Grabar-Kitarović, Bandić je rekao: “Ja nikome nisam ništa skrivio, ja sam uvijek rješenje. Kada budu drugi osvojili šest mandata u Zagrebu, neka se jave. Ja sam pošteno podupro Kolindu Grabar-Kitarović, nije mi žao. Želim uspjeh novom predsjedniku Zoranu Milanoviću. Želim mu sve dobro, da vodi sukladno ovlastima ustavnim i radi svoj posao, kao što ja radim svoj posao u Gradu Zagrebu”. 

Bandić je kazao kako s Milanovićem očekuje istu suradnju kao i s premijerom.

“Sa svima koji budu željeli surađivati, gradonačelnik će korektno i pošteno surađivati. Kao što sam ja prisegao da vodim pola Hrvatske već 20. godinu šest mandata, tako će 15. ili 16. veljače prisegnuti novi predsjednik kojem čestitam prisegnuti da obavlja svoju funkciju sukladno Ustavu i zakonima”, ističe Bandić.

Od Milanovića očekuje da radi sukladno Ustavu i zakonu.

“I da promovira hrvatsku zemlju, kao što je to radila i dosadašnja predsjednica, odnosno svi predsjednici”, rekao je.

Na pitanje hoće li biti bolji predsjednik nego premijer, istaknuo je kako će to pokazati vrijeme.