Bandić obišao radove u Radničkoj

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima jutros je obišao gradilište na Radničkoj cesti gdje su započeli radovi na izgradnji dijela prometnice od nadvožnjaka preko željezničke pruge pa do Domovinskog mosta kao posljednja, četvrta etapa rekonstrukcije.

Do ljeta iduće godine Radnička će konačno zablistati u punome profilu, od Slavonske avenije pa sve to Domovinskog mosta. Ovo je jedan od najvažnijih prometnih projekata u posljednjih 50 godina. To će biti možda i najljepša prometnica u gradu, možemo ju slobodno nazvati zagrebačkom Champs Elysées, rekao je gradonačelnik Bandić.

Trenutačno su u tijeku radovi na izgradnji središnjega i zapadnog nadvožnjaka preko željezničke pruge, što je preduvjet za početak radova na iskopima za Radničku cestu. Promet se preko njih odvija uredno, a završetak radova na privremenim prometnicama očekujemo u prosincu. Četvrta etapa, u dužini od 1 240 m je u punome jeku, a trenutačno se polažu kanalizacijske instalacije, a nakon čega slijedi izvedba same prometnice i podvožnjaka kod Petruševca. Vrijednost radova posljednje faze iznosi oko 100 milijuna kuna, objasnio je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Također, gradonačelnik Bandić je najavio da je sva potrebna dokumentacija za početak izgradnje rotora Remetinec u završnoj fazi te da bi radovi na tome ključnom mjestu na zapadu grada trebali početi već iduće godine.