Bandić: O razlozima povlačenja kandidature Zagreba za sjedište EMA-e pitajte resornog ministra i premijera

Foto: Hina

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je u povodu povlačenja kandidature Zagreba za sjedište Europske agencije za lijekove (EMA) rekao da mu je žao što se to dogodilo, te poručio da o razlozima zašto se povukla kandidatura treba pitati resornog ministra i premijera jer oni imaju puno više informacija i znaju zašto su povukli kandidaturu.

“Pa nemojte Gradu Zagrebu gurati ono što Grad Zagreb ne radi. Nije Grad Zagreb država Hrvatska da odlučuje o EMA-i ili o kandidaturi ili o povlačenju kandidature”, rekao je Bandić novinarima u Gradskoj skupštini na pitanje kako je i zašto došlo do povlačanje kandidature Zagreba za sjedište Europske agencije za lijekove te je li Zagreb bio spreman za nju.

Bandić je rekao da je jučer informiran od predsjednika Vlade i ministra financija da su povukli kandidaturu te da oni znaju najbolje zašto su to napravili.

Na napomenu tvrdnju novinara da se iz središta Agencije između ostalog čulo da je Zagreb poslao nepotpunu dokumentaciju koja nije bila u skladu s onim što je bilo potrebno, Bandić je odgovorio: “Ja vam opet kažem, koliko god vi tovarili na moja leđa, država je kandidat, a ne Grad Zagreb”.

“Ja vam moram samo reći da Grad Zagreb nije nikakvu kandidaturu slao, nego država, da je gradonačelnik pošteno odradio dio svog posla u Bruxellesu i Londonu… Meni je žao, ali učinio sam sve kao da ćemo dobiti. Očito se nešto dogodilo. Što se dogodilo, ne znam. Ja na tim razgovorima na kojima sam bio nisam imao taj dojam, ali predsjednik Vlade i resorni ministar, ja ću se složiti s tim, da imaju puno više informacija i znaju zašto su povukli kandidaturu. Žao mi je”, rekao je zagrebački gradonačelnik novinarima prije tematske sjednice zagrebačke Gradske skupštine o uspostavi sustava gospodarenja otpadom sukladno Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom na području grada Zagreba.  (Hina)