Bandić o prosvjedu građana: Ja toliko radim da ne čujem lupanje prosvjednika

Foto: Nacionalno

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić se tijekom redovne konferencije za medije koju održava zagrebački stožer Civilne zaštite osvrnuo na jučerašnji prosvjed na balkonima, još jedan u nizu prosvjeda lupanjem loncima na balkonima, usmjerenog protiv njegove politike upravljanja glavnim gradom.

“Nisam to čuo, ne čujem ja to. Ja toliko radim da ne čujem lupanje”, rekao je Bandić i na novinarsko pitanje znači li to da ne čuje nezadovoljstvo građana ponovio:

“Ne čujem ja to, pa nije nitko savršen. Mogu samo reći da organizaciju toga vode moji bivši ili budući protukandidati, samo se malo sakriju. Ali to je legitimno, demokracija je, ja nisam Kim Jong Un, ne mogu me svi voljeti. Ako živite u općini, gradu ili županiji u kojima vam svi sto posto plješću, otiđite iz te zajednice isu večer. Ako vam većina zviždi, nastojite otići ujutro. Ja nisam ni u jednoj, ni u drugoj skupini, zato sam još uvijek tu”, rekao je Bandić.

Podsjetimo, stanovnici Zagreba u različitim dijelovima grada jučer u 19 sati su s prozora i balkona “lupali loncima” i na taj način po treći put prosvjedovali protiv gradonačelnika Milana Bandića, poručivši mu “Bandiću, vrati pare” i “Dosta je!”.

Iva Marčetić iz udruge Pravo na grad rekla je za Hinu nakon prosvjeda da je i večeras sa balkona i prozora cijelog grada odzvanjala jasna poruka Bandiću, ista ona koju mu je poslalo dvadeset tisuća ljudi sa Trga Bana Jelačića kada su mu poručili “da je svima nama koji u ovom gradu živimo – dosta”.