Bandić o drami uoči EP-a u Areni: ‘Sve je plaćeno, kupite karte jer Hrvatska će igrati u finalu’

Fb

Zagrebačka Arena odabrana je za domaćina polufinala i finala, a za te je utakmice ostalo svega petstotinjak utakmica na raspolaganju.

Samo tri dana prije početka Europskog rukometnog prvenstva pojavila se informacija da bi Ingra, tvrtka koja je izgradila zagrebačku Arenu, zbog nerazjašnjenih dugovanja mogla zabraniti održavanje prvenstva u toj dvorani, piše Zg.info

“Sutra ujutro šaljemo dopis Hrvatskom rukometnom savezu da se utakmice Europskog rukometnog prvenstva nažalost neće moći igrati u Areni Zagreb”, kazao je Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre za 24 sata. Međutim, oglasio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

“Holding je sve platio, nema dugova. Indeksacija je osam mjeseci na djelu, zatraženo je mišljenje Pravnog fakulteta – mislim da je sada to pri kraju”, poručio je Bandić, javlja HRT. Bandić je građanima poručio da kupe kartu za utakmice i u Splitu i u Zagrebu jer će Hrvatska u finale.

Nadalje, HRT doznaje i da je Vlada sve svoje obveze podmirila sa zadnjim danima prošle godine te da nema razloga da se utakmice ne igraju u Areni. Šef rukometnog Saveza Tomislav Grahovac u nevjerici je dočekao vijest o potencijalnom zatvaranju Arene te je kazao da mu je teško shvatiti da se sve događa nekoliko dana uoči prvenstva.

Osim utakmica po skupinama, zagrebačka Arena odabrana je za domaćina polufinala i finala, a za te je utakmice ostalo svega petstotinjak utakmica na raspolaganju. Prve utakmice u Areni trebaju se odigrati u subotu.