Bandić: “Ja sam vam još malo pa politički doajen, kao Tony Blair i Bill Clinton, mogu držati predavanja, zarađivati novce na Oxfordu, Cambridgeu i FPZ-u

Foto: Nacionalno

U ponedjeljak je zbog nedostatka kvoruma prekinuta sjednica Gradske skupštine Zagreba, a nakon čega je SDP, ‘zbog problema s većinom’ zatražio izbore. Oglasio se i Milan Bandić.

“Ne bavim se Zlatkom Hasanbegovićem, želim mu puno uspjeha, on je jedan divan čovjek, velika perspektiva hrvatske politike, nešto veća od Darinka Kosora”, ironičan je bio Bandić dok je u svom stilu govorio o Hasanbegovićevoj izjavi.

Hasanbegović je jučer srušio kvorum u Skupštini zahtjevajući ispriku Bandića zbog ugošćavanja Dragana Markovića Palme.

Nije želio komentirati situaciju u Zagrebačkoj skupštini i hoće li biti novih izbora.

“Mene nije Skupština izabrala, već građani, sunčeko moje drago. Ja se ne mogu baviti s tim koga je Skupština izabrala”, bio je Bandićev odgovor na novinarsko pitanje. Ponavljao je da to nije njegov posao.

Na pitanje ima li većinu, odgovorio je: “Pa to će se vidjeti sad na Skupštini, to bi trebalo biti u ponedjeljak, vi bi htjeli da ja govorim o tome, ali ja pomičem granice, rušim stereotipe, radim na državnoj uljudbi ove zemlje i pravim međunarodne iskorake…”, nabrajao je Bandić.

“Ne da kao žmigavac razmišljam hoću li imati ruku ili dvije u Skupštini, to nije moj posao, ja imam toliko iskustva da se ja o tome ne brinem, drugi će se o tome brinuti”, dodao je.

“To ne ovisi o meni, opet me tjerate da pogriješim, a kako ću pogriješiti kad ne mogu. Skupština će odlučiti hoće li biti izbora”, kazao je i dodao: “Malo čitajte između redaka, ja sam dobar, ali nemoje meni sve vjerovati”.

“Ja sam vam još malo pa politički doajen, kao Tony Blair i Bill Clinton mogu držati predavanja i zarađivati neke novce. Pa ja to znam, mogu politiku predavati na Oxfordu, Cambridgeu i FPZ-u u Zagreb, to sam i završio. Ako ne budem operativan na nekoj drugoj poziciji, moguće da ću ubuduće i u Saboru djelova. Šest puta sam izabran, a bio sam samo tri mjeseca”, kazao je Bandić.

Zagrebački gradonačelnik se danas pred novinarima pojavio sa štakama. Kako je naveo, u četvrtak je slomio gležanj i završio u Traumatoloskoj bolnici