Bandić: I danas trebamo zajedništvo i solidarnost kao ratne 1991.

Foto: Nacionalno

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je svim hrvatskim građanima čestitao Dan neovisnosti, ističući kako su i danas potrebni hrabrost i odlučnost, zajedništvo i solidarnost kao i ratne 1991., kako bi se omogućio bolji život svih hrvatskih građana, posebno mladih.

 Bandić u čestitki podsjeća na 8. listopada 1991. i povijesnu odluku Hrvatskog sabora o raskidanju državnopravnih sveza s bivšom državom u jeku ratne 1991. godine.

 S ponosom i zahvalnošću, ističe, prisjećamo se velike žrtve hrvatskih branitelja i vremena u kojem su se pokazali hrabrost i odlučnost, a zajedništvo i solidarnost pisali su se velikim slovima.

 “I danas, u posve drugačijim uvjetima, trebamo iste vrijednosti jer tako najbolje iskazujemo zahvalnost prema našim braniteljima i stvaramo pretpostavke za bolji život svih hrvatskih građana, posebice mladih koji ovdje i sada trebaju poticajni okvir za realiziranje vlastitih potencijala i snova”, navodi Bandić.

 Uvjeren je, dodaje, da se može bolje i da osvješćivanjem vlastitih prednosti i vrijednosti – rada, solidarnosti, znanja, inovativnosti, otvorenosti i zdrave kompetitivnosti – Hrvatsku možemo učiniti još boljim mjestom za život u koje se vraća i u kojem se ostaje.

 “Uz čestitke svim hrvatskim građanima, s mislima na heroje koji su za demokratsku i neovisnu Hrvatsku dali najviše, sve vas, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, pozivam da na pročeljima svojih zgrada ponosno istaknete hrvatske zastave”, zaključuje Bandić.