Bandić došao u Gradsku skupštinu: Ne skupimo li 26 ruku za proračun ide se na izbore

Hina

Nagađanja hoće li se ili neće pojaviti na sjednici Gradske skupštine, koja u četvrtak raspravlja o prijedlogu gradskog proračuna za iduću godinu, gradonačelnik Milan Bandić, koji se zbog plućne embolije liječi u bolnici, prekinuo je ujutro kada je došao u Skupštinu na sjednicu Kluba zastupnika njegove stranke te poručio da, ne skupi li 26 ruku za proračun, ići će se na nove izbore.

 “Ako ne bude 26 ruku bit će izbori, pa što onda, pa izbori su legitimni”, izjavio je Bandić novinarima.

 Upitan kako to da su ga liječnici pustili na sjednicu Skupštine odgovorio je kako on sluša liječnike, koji su mu rekli da može otići na par sati.

 “Nisam ja baš tek bedast kako izgledam”, naglasio je gradonačelnik i dodao kako ne riskira vlastiti život.

Riskiranje vlastitog života je to što sam živ

“Riskiranje vlastitog života je to što sam živ, a koliko sam ja toga proživio već bi odavno trebao biti mrtav”, rekao je.

 Na pitanje je li mu, s obzirom na bolest, njegov politički život “na kocki”, Bandić je odgovorio: “Pa ja da sutra umrem napravio sam dovoljno- ragi Bog me može uzeti sutra. Da svi naprave kao ja, ova Hrvatska bi puno boje izgledala”, zaključio je.  

 Zagrebačka skupština odlučuje danas o Bandićevu prijedlogu proračuna za iduću godinu “teškom” osam milijardi i 190 milijuna kuna.

 Nakon što je gradonačelnikova Stranka rada i solidarnosti raskinula koaliciju s Neovisnima za Hrvatsku otvorilo se pitanje nove većine u Gradskoj skupštini i izglasavanja proračuna za iduću godinu, za što Bandiću sada nedostaju tri ruke. 

 Oporba nije uložila niti jedan amandman na prijedlog proračuna, koji ocjenjuje megalomanskim i smatraju da ne donosi dobrobit građanima. (h)